Bitdefender extinde suportul pentru PC-uri Windows cu procesor ARM

Acest articol oferă informații pentru utilizatorii care doresc să instaleze soluțiile de securitate Bitdefender pe computere Windows bazate pe ARM. Începând cu 28 august 2023, soluțiile de securitate Bitdefender sunt compatibile cu computerele Windows bazate pe ARM, oferind utilizatorilor o protecție fiabilă împotriva unei game de amenințări digitale.

ⓘ  Bitdefender VPN și Bitdefender Parental Control nu sunt disponibile în prezent pentru dispozitivele Windows bazate pe ARM. Bitdefender lucrează activ pentru ca acestea să devină compatibile în viitorul apropiat.

 

Ce este un procesor ARM?

CPU

Procesoarele ARM (Advanced RISC Machines) sunt un tip de arhitectură de procesor utilizat în mod obișnuit în dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și, în prezent, din ce în ce mai mult în computerele bazate pe Windows. Aceste procesoare sunt concepute pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, permițând o durată de viață mai lungă a bateriei, menținând în același timp niveluri de performanță adecvate pentru diverse sarcini de calcul.

Însă laptopurile bazate pe ARM nu rulează nativ Windows 10 sau Windows 11. Microsoft a creat o versiune personalizată de Windows pentru hardware-ul ARM, una care poate rula aplicații Windows tradiționale, dar care vine cu unele limitări. Procesoarele ARM pot rula aplicații pe 32 de biți, dar nu toate aplicațiile pe 64 de biți: doar cele care au fost portate pe ARM64. Disponibilitatea și compatibilitatea aplicațiilor pot varia. Mai multe informații despre PC-urile bazate pe Windows ARM și despre limitările aplicațiilor sunt disponibile în acest articol.

 

Cum verific dacă PC-ul meu are procesor ARM?

Pentru a verifica dacă PC-ul dvs. folosește un procesor cu arhitectură ARM, urmați oricare dintre acești pași:

  • Căutați descrierea disponibilă pe site-ul producătorului.
  • Căutați pe Google modelul PC-ului dvs. urmat de cuvântul «ARM».
  • Faceți clic pe butonul Start din Windows, apoi alegeți Setări. În Setări Windows deschideți Sistem, derulați fereastra în jos și faceți clic pe Despre. Citiți informațiile care apar lângă cuvintele « Procesor » și « Tip sistem » pentru a găsi detalii despre procesorul dvs. Veți găsi producătorul (Qualcomm, Intel sau AMD) și arhitectura (de exemplu, procesor bazat pe ARM).
  • Deschideți meniul Start Windows. Căutați Task Manager și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația. Faceți clic pe fila Performanță, apoi faceți clic pe CPU din partea stângă. Informațiile despre CPU apar în colțul din dreapta sus.
  • Deschideți meniul Start Windows. Căutați Panoul de control și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația. Faceți clic pe pictograma Sistem. Citiți informațiile care apar lângă cuvintele « Procesor » și « Tip sistem » pentru a găsi detalii despre procesorul dvs.

După ce parcurgeți pașii, veți ști dacă dispozitivul dvs. folosește un procesor de la Qualcomm (ARM), Intel sau AMD.

procesor ARM

 

Suportul soluțiilor de securitate Bitdefender pentru calculatoarele Windows bazate pe ARM

Utilizatorii pot instala și utiliza Bitdefender pe dispozitivele lor cu Windows cu procesor ARM. Angajamentul Bitdefender față de siguranța utilizatorilor se extinde la această platformă în creștere, permițând utilizatorilor să își protejeze eficient bunurile digitale și informațiile personale.

În prezent, toate soluțiile de securitate Bitdefender sunt compatibile cu computerele Windows bazate pe ARM:

  • Bitdefender Total Security
  • Bitdefender Internet Security
  • Bitdefender Antivirus Plus
  • Bitdefender Antivirus Free

 

Compatibilitatea Bitdefender VPN și Parental Control

Deși soluțiile de securitate Bitdefender se integrează perfect cu PC-urile Windows bazate pe ARM, este important de reținut că următoarele module nu sunt încă disponibile pentru aceste dispozitive:

  • Bitdefender VPN
  • Bitdefender Parental Control

Bitdefender lucrează în mod activ pentru a face aceste caracteristici compatibile în curând. Acest efort în curs de desfășurare are scopul de a se asigura că utilizatorii de Windows bazate pe ARM pot beneficia, de asemenea, de serviciul Bitdefender VPN, care îmbunătățește confidențialitatea și securitatea online prin criptarea traficului de internet. În plus, funcția de Control Parental din Bitdefender le permite utilizatorilor să creeze un mediu online sigur pentru familiile lor, oferind setări personalizabile pentru reglementarea activităților online și protejarea copiilor împotriva conținutului nepotrivit.

VPN & Parental Control

Actualizări ulterioare cu privire la starea de compatibilitate a funcțiilor Bitdefender VPN și Parental Control vor fi publicate pe această pagină.