Bitdefender nu poate fi instalat pe PC-uri Windows cu procesor ARM

Este posibil să întâmpinați următoarea eroare la instalarea Bitdefender pe calculatoare Windows: « Acest produs nu poate fi instalat pe dispozitive cu procesoare ARM ». Acest mesaj poate apărea dacă Bitdefender nu este compatibil cu procesorul (CPU) dispozitivului. Deși rulează o versiune Windows compatibilă, rulează pe o platformă Qualcomm - ARM. Procesoarele bazate pe ARM nu sunt suportate de Bitdefender.

 

Ce este un procesor ARM?

Toate computerele, tabletele și smartphone-urile folosesc un procesor. De obicei, computerele desktop și laptop au procesoare Intel sau AMD. Acestea sunt procesoare de calcul de înaltă performanță care necesită un sistem de răcire, o baterie de dimensiuni mari sau o sursă de alimentare.

CPU

Toate telefoanele smart au cipuri ARM în loc de cipuri Intel. Procesoarele ARM îmbunătățesc consumul de energie și disiparea căldurii, ceea ce le face ideale pentru telefoane și tablete, unde portabilitatea și durata de viață a bateriei sunt funcții cheie. Aceste dispozitive alimentate cu baterii‍ rulează un sistem de operare cu consum redus de resurse și nu necesită putere mare de procesare precum PC-urile.

Deoarece sunt eficiente și la un preț rezonabil, unele laptop-uri Windows sunt livrate cu procesoare ARM. În special Microsoft Surface Pro X, ASUS NovaGo, HP Envy x2 și Samsung Galaxy Book S au procesoare ARM. Însă aceste laptopuri nu rulează Windows 10 sau Windows 11 nativ. Microsoft a creat o versiune personalizată Windows pentru hardware ARM, una care poate rula aplicații desktop tradiționale Windows, dar vine la pachet cu unele limitări. Procesoarele ARM pot rula aplicații pe 32 de biți, dar nu toate aplicațiile pe 64 de biți: doar cele care au fost portate pe ARM64. Disponibilitatea și compatibilitatea aplicațiilor pot varia. Mai multe informații despre computerele Windows cu procesor ARM și limitările aplicațiilor sunt disponibile în acest articol.

 

Cum verific dacă PC-ul meu are procesor ARM?

Pentru a verifica dacă PC-ul dvs. folosește un procesor cu arhitectură ARM, urmați oricare dintre acești pași:

  • Căutați descrierea disponibilă pe site-ul producătorului.
  • Căutați pe Google modelul PC-ului dvs. urmat de cuvântul «ARM».
  • Faceți clic pe butonul Start din Windows, apoi alegeți Setări. În Setări Windows deschideți Sistem, derulați fereastra în jos și faceți clic pe Despre. Citiți informațiile care apar lângă cuvintele « Procesor » și « Tip sistem » pentru a găsi detalii despre procesorul dvs. Veți găsi producătorul (Qualcomm, Intel sau AMD) și arhitectura (de exemplu, procesor bazat pe ARM).
  • Deschideți meniul Start Windows. Căutați Task Manager și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația. Faceți clic pe fila Performanță, apoi faceți clic pe CPU din partea stângă. Informațiile despre CPU apar în colțul din dreapta sus.
  • Deschideți meniul Start Windows. Căutați Panoul de control și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația. Faceți clic pe pictograma Sistem. Citiți informațiile care apar lângă cuvintele « Procesor » și « Tip sistem » pentru a găsi detalii despre procesorul dvs.

După ce parcurgeți pașii, veți ști dacă dispozitivul dvs. folosește un procesor de la Qualcomm (ARM), Intel sau AMD.

procesor ARM

 

Ce opțiuni am?

Nu veți putea instala Bitdefender pe un computer Windows ARM. Cu toate acestea, Windows Security vă va ajuta să îl păstrați în siguranță pe durata de viață a dispozitivului dvs. Windows.

În ceea ce privește abonamentul Bitdefender, puteți partaja slotul suplimentar cu cei dragi sau puteți alege să protejați unul dintre celelalte dispozitive care îndeplinesc cerințele de sistem.