Programele periculoase utilizează certificate pentru a dezactiva instalarea soluțiilor împotriva programelor periculoase pe calculatorul tău

Un nou program periculos împiedică utilizatoorii să instaleze produse antivirul profitând de verificarea semnăturii digitale efectuate de sistemul User Account Control (UAC) al Windows pentru fișierele executabile.

Control cont utilizator solicită utilizatorilor o confirmare de fiecare dată când un program dorește să efectueze o modificare de sistem care necesită privilegii de nivel de administrator. Dacă un fișier executat este semnat digital de un producător de încredere, UAC afișează ferestre de confirmare indicânf diferitele niveluri de risc. Cu toate acestea, dacă un fișier este semnat cu un certificat inclus pe lista neagră, UAC va bloca pur și simplu executarea fișierului și va fi afișat un avertisment de culoare roșie.

În funcție de modificarea Controlului de cont al utilizatorului pentru Windows, acest program periculos împiedică utilizatorii să instaleze anumite produse de securitate, prin copierea certificatelor digitale care sunt utilizate pentru semnarea programelor antivirus în secțiunea Untrusted Certificates din Windows. În plus, le adaugă în continuare ca programe nesigure dacă starea lor se modifică.

CUM POȚI ȘTERGE ACEST PROGRAM PERICULOS

1. Apasă tastele Windows + R și tastează certmgr.msc.

2. Extinde arborele Untrusted Certificates, apoi deschide folder-ul secundar Certificates.

3. Aici vor fi găste majoritatea certificatelor antivirus, inclusiv Bitdefender, de aceea programul software este blocat.

4. Șterge toate certificatele din acest folder.

5. Deschide Bitdefender Central, accesează Dispozitivele mele și Instalează Bitdefender.

6. Deschide interfața principală Bitdefender și actualizează produsul.

7. Așteaptă finalizarea procesului de actualizare. Nu reporni calculatorul. Execută o Scanare completă a sistemului pentru a șterge programul periculos.

8. Reporniți calculatorul.

OBSERVAȚIEDacă problema persistă, urmează pașii de mai sus (1-4) pentru a șterge certificatele din arborele Untrusted Certificates și apoi urmează pașii din acest articol pentru a contacta echipa noastră de Asistență.