Instalarea Bitdefender Lite alături de alte soluții de securitate

Folosirea concomitentă a două sau mai multe soluții de securitate poate avea un impact negativ asupra calculatorului. Simptomele pot include, printre altele: performanța încetinită semnificativ, blocări de sistem și erori ale aplicațiilor instalate.

Înainte de a instala software antimalware, verificați dacă nu aveți deja un produs antimalware pe computer. În acest caz, aveți grijă să eliminați produsul pe care nu-l doriți înainte de a-l instala pe cel nou. Computerul poate avea probleme dacă două produse antimalware diferite sunt instalate și rulează în același timp. (Microsoft)

În timpul instalării, Bitdefender identifică celelalte soluții de securitate deja instalate pe PC. Pentru ca acestea sa nu creeze probleme, vi se va recomanda să le dezinstalați.

 

În acest punct, ați putea fi tentați să păstrați toate soluțiile de securitate ca metodă de protecție multiplă.

În unele cazuri, Bitdefender vă permite să folosiți două sau mai multe soluții de securitate pe un același computer, încărcând doar o versiune simplificată: Bitdefender Security Lite. Cu toate acestea, modulele care nu pot opera în paralel cu o altă soluție de securitate vor fi nefuncționale. În acest fel veți putea utiliza în paralel toate programele antimalware fără a supraîncărca sistemul. Bitdefender Security Lite va asigura o scanare minimală, permițând celorlalte aplicații de securitate sa monitorizeze activ sistemul.

 

Dacă decideți să păstrați aplicația de securitate anterioară și sa optați în schimb pentru Bitdefender Security Lite, interfața principală Bitdefender va fi etichetată LITE - pentru a sublinia faptul că dispozitivul dvs. nu este complet protejat atâta timp cât Bitdefender este instalat alături de un alt produs de securitate.

Pentru a debloca funcționalitățile lipsă, activați protecția direct din produs:

1. Faceți clic pe Activează protecția din partea dreaptă a interfeței Bitdefender.

2. Alegeți Continuă pe ecranul Activează protecția completă.

3. Selectați butonul Dezinstalează de lângă fiecare aplicație incompatibilă din listă.

Apoi urmați pașii afișați pe ecran.