Cum pot configura o Locatie Sigură în Bitdefender Parental Control

Pentru a vă asigura prezența copilului numai anumite locații, puteți face o listă cu locurile sigure și nesigure. De fiecare dată când acesta intră singur într-o zonă predefinită, se va afișa o notificare în aplicația Parental Control, prin care i se va solicita să confirme că este în siguranță. În cazul în care nu primiți nicio confirmare de la copil, puteți vedea istoricul locației sale pe parcursul zilei verificând profilul acestuia în contul dumneavoastră Bitdefender.

Pentru a configura o locație:

1. Logati-va in contul dumneavoastra Bitdefender Central si accesati sectiunea Control Parental.

2. Dati clic pe cardul de profil al copilului.

3. Selectati Locație copil.

4. Dacă nu i-ati alocat deja un dispozitiv mobil copilului, dati clic pe fila Dispozitive, apoi pe butonul ADAUGA DISPOZITIV si selectati un dispozitiv Android sau iOS. 

5. Dati clic pe Zone, apoi pe ADĂUGARE ZONĂ.

6. Selectati tipul zonei: SIGUR sau RESTRICȚIONAT.

7. Apasati pe zona exacta pe harta afisata. Veti vedea un cerc verde.

8. Introduceti un nume valid pentru aceasta zona in caseta Denumire zona.

9. Stabiliți raza zonei monitorizate glisand Raza.

10. Dati clic pe butonul ADĂUGARE ZONĂ.

NOTĂ: Funcția de localizare poate fi utilizată pentru monitorizarea dispozitivelor Android și iOS pe care este instalată aplicația Bitdefender Parental Control.

Locația este actualizată la fiecare 5 secunde, așadar puteți localiza dacă este în mișcare. Precizia locației depinde de modul în care o poate identifica Bitdefender:

• Dacă funcția GPS este activată pe dispozitiv, locul său poate fi indicat cu precizie pe o rază de câțiva metri atâta timp cât se află în raza sateliților GPS (mai exact, nu într-o clădire).

• Dacă dispozitivul este înăuntru, locația sa poate fi stabilită la intervale de zeci de metri dacă funcția Wi-Fi este activată și există pe raza sa rețele wireless.

• Altfel, locația va fi stabilită utilizând numai informațiile rețelei mobile, care nu poate oferi o precizie mai mare de câteva sute de metri.