Funcția de protecție în timp real inclusă în Bitdefender

Bitdefender Shield, funcția de protecție în timp real inclusă în software-ul nostru de securitate, oferă protecție continuă împotriva unei game extinse de amenințări ale programelor periculoase prin scanarea tuturor fișierelor și mesajelor e-mail accesate.

Setările implicite de protecție în timp real asigură o bună protecție împotriva malware cu un impact minor asupra performanțelor sistemului. Bitdefender va scana, de exemplu, un document Word atunci când îl deschideți și un mesaj e-mail atunci când îl primiți.

1. Accesați meniul Securitate din interfața principală Bitdefender.

2. În secțiunea Antivirus, selectați Deschide.

3. În fila Avansat, veți găsi următoarele opțiuni:

Scanează doar aplicații

Puteți alege ca Bitdefender să scaneze toate fișierele accesate sau doar aplicațiile.

Scanare pentru identificarea aplicațiilor potențial nedorite 

Selectează această opțiune pentru a efectua o scanare în vederea identificării aplicațiilor nedorite. O aplicație potențial nedorită (PUA - potentially unwanted application) sau un program potențial nedorit (PUP - potentially unwanted program) reprezintă un software care, de obicei, vine la pachet cu un software freeware și care afișează ferestre pop-up sau instalează un toolbar în browserul implicit. Unele dintre acestea modifică pagina de pornire sau motorul de căutare, altele execută mai multe procese în fundal încetinind PC-ul sau afișează numeroase reclame. Aceste programe pot fi instalate fără consimțământul tău (numite și adware), sau sunt incluse în mod implicit în kit-ul de instalare rapidă (ad-supported).

Scanează pentru detectarea scripturilor

Funcția Scanează pentru detectarea scripturilor permite Bitdefender să scaneze scripturile PowerShell și documentele Office care ar putea conține malware bazat pe scripturi.

Scanează directoare comune din rețea

În mod implicit, atât directoarele locale, cât și partajările în rețea fac obiectul scanării la accesare. Pentru performanțe superioare ale sistemului, puteți exclude locațiile din rețea din scanarea la accesare.

Scanare în arhive

Scanarea în interiorul arhivelor este un proces lent și care necesită multe resurse, nefiind recomandată, prin urmare, pentru protecția în timp real. Dacă decideți să folosiți această opțiune, activați-o și apoi glisați cursorul de-a lungul scării pentru a seta dimensiunea maximă acceptată (în MB) pentru arhivele ce urmează a fi scanate la accesare.

Scanare sectoare de boot

Poți seta Bitdefender să scaneze sectoarele de boot ale hard-discului. Acest sector al hard disk-ului conține codul de computer necesar pentru a iniția procesul de boot. Atunci când o amenințare infectează sectorul de boot, partiția poate deveni inaccesibilă și există posibilitatea să nu poți porni sistemul și accesa datele.

Scanează doar fișierele noi și cele modificate

Prin scanarea exclusivă a fișierelor noi și a celor modificate, puteți îmbunătăți considerabil performanța sistemului cu un risc minim pentru securitatea acestuia.

Scanare după keyloggers

Selectează această opțiune pentru a scana sistemul în vederea identificării aplicațiilor de tip keylogger. Aplicațiile keyloggers înregistrează ceea ce introduci de pe tastatură și trimit raporte pe internet către o persoană rău intenționată (hacker). Hackerul poate afla din datele furate informații confidențiale, cum ar fi parole și numere de conturi bancare, pe care le va folosi în beneficiul propriu.

Scanare preliminară la încărcarea sistemului

Selectează opțiunea de Scanare la pornirea sistemului pentru a scana sistemul la inițializare, imediat după încărcarea tuturor sistemelor critice. Misiunea acestei caracteristici este de a îmbunătăți detecția amenințărilor la pornirea sistemului și timpul de încărcare a sistemului tău.