Ziua Securității Calculatoarelor - Află cele mai bune sfaturi pentru a-ți proteja datele

Bitdefender

29 Noiembrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ziua Securității Calculatoarelor -   Află cele mai bune sfaturi pentru a-ți proteja datele

Pe 30 noiembrie, sărbătorim Ziua Securității Calculatoarelor, un eveniment care ne amintește despre importanța protejării computerelor noastre și activității noastre digitale împotriva amenințărilor specifice erei digitale.

Cel mai adesea, utilizatorii nu dau prea multă atenție securității dispozitivelor proprii și a conturilor lor online, oferindu-le hackerilor acces facil la datele lor personale.

Întreaga ta viață poate fi dată peste cap într-o fracțiune de secundă, dacă dispozitivul sau contul tău este compromis. Deși nu putem controla acțiunile infractorilor cibernetici, cu toții jucăm un rol important în protejarea computerelor noastre și a identităților noastre online împotriva acestora.

Computerele, laptopurile, smartphone-urile și tabletele sunt căi de acces la identitatea ta online, documentele de serviciu și alte informații confidențiale. Iată câteva strategii de securitate cibernetică pe care ți le recomandăm, pentru sărbători fără griji și fericite alături de familie și prieteni.

  • Actualizează, actualizează și iar actualizează. Software-ul și sistemele de operare ale dispozitivelor tale trebuie să fie mereu actualizate. Profită de această zi pentru a-ți verifica dispozitivul și pentru a actualiza sistemul de operare care rulează pe acesta la cea mai recentă versiune. Procedează la fel și cu aplicațiile și programele antivirus. Cu fiecare actualizare efectuată, vei instala patch-uri sau remedieri ale vulnerabilităților cunoscute sau vei obține caracteristici de securitate suplimentare, care îți vor menține dispozitivul în siguranță.

Efectuează o evaluare amănunțită a vulnerabilităților cu ajutorul Bitdefender pentru a verifica dacă PC-ul tău nu a fost actualizat sau dacă îi lipsesc patch-uri de securitate Windows.

  • Protejează-ți dispozitivul cu o parolă puternică și nu-l lăsa niciodată nesupravegheat în locurile publice. Parolele complexe reprezintă prima linie de apărare împotriva accesului nedorit la date. Cu acest prilej, verifică dacă toate conturile tale sunt protejate printr-o parolă unică și complexă și activează autentificarea în 2 pași.

Ai nevoie de ajutor pentru a genera parole noi complexe și sigure pentru fiecare cont? Află detalii despre Bitdefender Password Manager.

  • Utilizează rețelele wireless sigure oricând trebuie să te conectezi la internet pentru a lucra, a te juca, a face cumpărături sau a efectua tranzacții bancare.
  • Creează back-upuri la datele, documentele și alte fișiere ale tale cu caracter sensibil, care să fie utilizate în cazul unei compromiteri
  • Rămâi vigilent la atacuri cu malware și înșelăciuni. De fiecare dată când navighezi online, ai grijă la eventuale e-mailuri false, site-uri web frauduloase și aplicații și software-uri periculoase. Documentează-te, ignoră solicitările nedorite și gândește-te de două ori înainte să scoți cardul pentru a plăti pentru o ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată.

Examinează mesajele cu atenție și nu face clic pe linkuri sau atașamente nesolicitate. De asemenea, îți recomandăm să utilizezi o soluție de securitate care oferă protecție pe niveluri multiple, în timp real, împotriva tuturor tipurilor de amenințări online.

Soluțiile de securitate Bitdefender asigură o protecție avansată anti-phishing, anti-fraudă și anti-malware, pentru siguranța ta și a datelor tale.

Monitorizează-ți amprenta digitală și protejează-te împotriva scurgerilor de date și breșelor de securitate. Hackerii folosesc identități digitale pentru a prelua controlul asupra conturilor și a comite fraude. Încearcă să fii mai puțin atractiv pentru escroci limitând volumul de date pe care le partajezi, verificându-ți constant setările pe platformele de socializare și ștergând conturile online pe care nu le mai utilizezi

Anul acesta de sărbători, și nu numai, te putem ajuta să protejezi tot ce este important pentru tine.

Asumă-ți răspunderea privind siguranța vieții tale digitale și protejează-ți dispozitivele optând pentru o soluție de securitate completă de la Bitdefender.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader