Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

Bogdan BOTEZATU

16 Februarie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

Confidențialitatea și siguranța nu sunt garantate atunci când te conectezi la lumea digitală. Indiferent unde te afli sau ce dispozitiv folosești, datele tale personale sunt în pericol atunci când chiar și cea mai mică măsură de securitate este neglijată.

O rețea privată virtuală (VPN) oferă anonimitate și confidențialitate digitală, creând un tunel securizat și privat între utilizator și destinațiile online pe care acesta le accesează. O soluție VPN criptează traficul de pe computer, mascându-ți adresa IP și locația, împiedicând astfel curioșii și hackerii să-ți vizualizeze sau intercepteze datele.

Protejează-ți confidențialitatea

În mod normal, informațiile sunt transmise către și de la dispozitivul tău prin intermediul unei conexiuni necriptate la internet, cum ar fi cea oferită de furnizorul tău de servicii de internet (ISP). Cum poate o conexiune necriptată să îți pună în pericol confidențialitatea? E simplu. Furnizorii de servicii de internet, rețelele de socializare și platformele online monitorizează în mod regulat activitatea și locația utilizatorilor, obținând profit de pe urma comportamentului online prin prezentarea de anunțuri publicitare targetate bazate pe tiparele de căutare.

Informațiile pe care le transmiți printr-o rețea necriptată pot fi vizualizate și interceptate și de atacatori periculoși.

Bitdefender VPN acționează ca intermediar atunci când te conectezi la internet, ascunzându-ți adresa IP și rutând traficul online prin mai mult de 1300 de servere din peste 30 de țări. Datele tale de autentificare, mesajele instantanee și descărcările rămân private.

Securizează-ți traficul și protecția împotriva atacurilor targetate acasă sau în deplasare

Este deosebit de important să folosești o soluție VPN atunci când te conectezi la rețele Wi-Fi publice, precum cele din aeroporturi, cafenele și hoteluri, dar și atunci când lucrezi de la distanță. Nu poți fi niciodată sigur cine îți monitorizează traficul pe internet, așa că este posibil ca parolele, datele și informațiile tale bancare să fie în pericol.

Atunci când folosești VPN, infractorii cibernetici nu-ți pot accesa datele sau fura informațiile privind cardul bancar. Încercările de accesare sunt inutile, pentru că VPN rutează traficul tău pe internet printr-o conexiune securizată criptată la un server extern. Poți face cumpărături sau întreprinde activități de banking în siguranță, pentru că infractorii nu îți pot fura informațiile.

Fie că folosești un dispozitiv mobil sau un computer, Bitdefender VPN va fi activat pe dispozitiv dacă detectează că ești conectat la o rețea Wi-Fi nesecurizată. Ca o caracteristică suplimentară de securitate, va suspenda automat traficul pe internet al dispozitivelor tale, în cazul în care conexiunea VPN se întrerupe temporar.

Vizionează Netflix și relaxează-te oriunde

Pe lângă beneficiile de securitate și confidențialitate pe care le oferă, VPN îți va permite să accesezi și să deblochezi serviciile de streaming restricționate geografic, pentru a viziona seriale și filme cunoscute. Poți debloca platformele tale de streaming preferate din aproape orice locație, prin intermediul a 100 de servere specializate, pentru a face streaming de conținut și a obține acces la platforme de știri și rețele de socializare care erau indisponibile anterior.

Dacă ești gamer înrăit și îți place să faci streaming de conținut, probabil că ești familiarizat cu ajustările lățimii de bandă efectuare de furnizorul tău de servicii de internet. Dacă te-ai săturat să fii deconectat în mijlocul unei lupte epice din cauza scăderilor bruște ale vitezei de internet, cea mai bună soluție este să folosești VPN. Având traficul de internet criptat și ascuns, furnizorul tău de internet nu îți poate reduce viteza de internet.

Beneficiile oferite de Bitdefender VPN sunt disponibile pentru dispozitivele Windows, macOS, Android și iOS, asigurându-ți confidențialitatea și criptându-ți traficul în timp ce navighezi.

Cu toate că o soluție de securitate este primul pas către protecția locală a datelor tale cu caracter personal, este posibil să nu fie suficient pentru a-ți proteja identitatea digitală.  Integrând o soluție VPN, te poți bucura de un echilibru – protecție constantă împotriva amenințărilor din mediul online și confidențialitate.

Nu se colectează jurnale de trafic, așa că poți sta liniștit știind că traficul pe internet, istoricul de navigare, achizițiile și mesajele tale rămân private.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader