Sărbătorește Luna „Curățeniei digitale” urmând acești șase pași simpli

Bitdefender

17 Ianuarie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Sărbătorește Luna „Curățeniei digitale” urmând acești șase pași simpli

Ianuarie este Luna „Curățeniei digitale” la nivel național! Nu există o modalitate mai bună de a o sărbători decât prin transformarea completă a dispozitivelor importante din casa ta, care constituie un sprijin atât pentru viața profesională, cât și pentru cea personală.  Iată șase sfaturi de la Bitdefender pentru ca anul 2022 să fie unul productiv pentru computerului tău:

Fă-ți backup la date

Crearea unei copii de rezervă a datelor în mod regulat este o modalitate eficientă de a recupera fișierele în cazul în care dispozitivul tău se blochează, este compromis de programe malware sau este furat. O modalitate accesibilă, ce asigură totodată portabilitatea datelor, este de a utiliza un hard disk extern sau o unitate USB. Cu toate acestea, poți lua în considerare folosirea unui serviciu de backup în cloud pentru a păstra fișierele importante și a preveni pierderea datelor.

Organizează-ți documentele

Probabil că desktopul tău are nevoie de puțină dragoste și grijă. Dacă îți este greu să parcurgi zecile de pictograme de pe desktop, înseamnă că e timpul să-l mai eliberezi. Această lipsă de organizare poate încetini funcționarea computerului tău și nu există nicio garanție că un program de backup va face automat copii de rezervă ale tuturor fișierelor pe care le-ai stocat în acest fel, dacă nu modifici anumite setări.

Asigură-te că toate fișierele și documentele tale sunt denumite corespunzător pentru a te ajuta să le găsești mai rapid.

Împiedică executarea automată a programelor inutile

Pornirea lentă a computerului este foarte agasantă. Dacă computerul tău suferă încetiniri periodice la pornire, este posibil să ai prea multe programe și servicii care încearcă să ruleze odată ce sistemul de operare se încarcă. Pentru a îmbunătăți performanța generală, dezactivează executarea la pornire a aplicațiilor inutile. De asemenea, poți căuta pe Google orice nume de aplicație necunoscut înainte de a elimina aplicația respectivă din procesul de boot-up.

Oferă dispozitivului tău o curățare temeinică

Ștergerea fișierelor și programelor neutilizate sau nedorite este o altă modalitate eficientă de a-ți crește spațiul disponibil pe disc și de a spori performanța computerului. Fă puțină muncă de recunoaștere înainte de a elimina fișierele de pe dispozitivul tău pentru a te asigura că nu ștergi un document sau o aplicație importantă. Dacă anumite aplicații sau fișiere nu mai corespund nevoilor tale, șterge-le. Eliminarea fotografiilor și videoclipurilor care nu-ți sunt necesare (inclusiv cele duplicate) este, de asemenea, o modalitate excelentă de a câștiga spațiu suplimentar pe unitatea de disc. Și dacă tot te ocupi de acest lucru, profită de ocazie pentru a le organiza în grupuri relevante și în care pot fi efectuate căutări și verifică întotdeauna coșul de reciclare, care trebuie și el golit în mod regulat.

Bitdefender File Shredder (ștergere definitivă fișiere) te poate ajuta să elimini rapid fișierele și folderele nedorite de pe computer, asigurându-te că acestea nu vor lăsa urme pe sistemul tău Windows.

Răsfoirea sau instalarea de aplicații pe dispozitivul tău lasă adesea urme de fișiere temporare, cookie-uri nedorite, fișiere de istoric sau înregistrări nedorite în registry, care ocupă spațiu pe disc. Utilizează Bitdefender OneClick Optimizer pentru a scăpa de aglomerarea enervantă a fișierelor pe computerul tău Windows în vederea îmbunătățirii performanței și vitezei dispozitivului tău. Acest instrument îți permite să ștergi fișierele nedorite, comenzile rapide (shortcut-urile) neutilizate și cookie-urile de browser dintr-un singur pas simplu.

Bineînțeles, asigură-te întotdeauna că mașina ta este curată atât la exterior, cât și în interior. Oprește dispozitivul și curăță-l cu grijă.

Recomandare pentru profesioniști: Oferă și conturilor tale digitale o curățare temeinică

În timp ce te ocupi de curățarea computerului, este o idee bună să-ți organizezi și prezența online. Începe cu conturile tale de e-mail. Revizuiește-ți mesajele, șterge e-mailurile vechi și dezabonează-te de la listele de e-mail ce vizează lucruri care nu te mai interesează. Dar nu te opri aici. Actualizează setările de securitate ale conturilor tale de rețele sociale, șterge orice fotografii care nu te avantajează și verifică-ți listele de prieteni, asigurându-te că ai configurat și setările de confidențialitate corespunzătoare.

Asigură-te că pe dispozitivul tău nu rulează niciun software periculos

Pe dispozitivul tău ar trebui să ruleze o soluție de securitate în orice moment, pentru a te asigura că datele tale și computerul tău rămân în siguranță. Pentru a onora Luna curățeniei digitale la nivel național, efectuează o scanare completă a sistemului cu Bitdefender Total Security în mod gratuit folosind versiunea de evaluare extinsă, valabilă timp de 90 de zile. Poți verifica dacă există programe malware, troieni sau spyware și poți obține o protecție completă împotriva tentativelor de accesare neautorizată a dispozitivului și datelor tale.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader