Sărbătorește cu noi Ziua Social Media

Bitdefender

29 Iunie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Sărbătorește cu noi Ziua Social Media

30 iunie marchează Ziua Mondială a Rețelelor Sociale – un eveniment global care sărbătorește impactul pozitiv al rețelelor sociale prin asigurarea unei comunicări neîntrerupte între utilizatori din întreaga lume.

În ultimul deceniu, utilizarea rețelelor sociale s-a amplificat, cei peste 4,5 miliarde de utilizatori activi din prezent având posibilitatea de a se conecta instantaneu cu familia și prietenii, de a face afaceri, cumpărături, de a lucra și de a găsi surse de divertisment. Această popularitate a comunităților online atrage însă și infractori digitali care exploatează comportamentele utilizatorilor.

Platformele populare precum Facebook, Twitter, LinkedIn și Instagram nu sunt străine de atacuri cibernetice.  Platformele sociale sunt pline de activități infracționale, inclusiv înșelătorii, furturi de identitate, hărțuiri și agresiuni, care pot fi extrem de costisitoare pentru bunăstarea financiară și mentală a utilizatorilor.

Citiți mai jos câteva sfaturi de la specialiștii Bitdefender, de Ziua Mondială a Rețelelor Sociale:

  • Gestionați-vă vizibilitatea– e foarte important să vă faceți timp pentru a revizui setările de confidențialitate și securitate de pe toate platformele de socializare. Fiecare platformă are setări diferite care ajută utilizatorul să controleze cine poate vedea, reacționa sau comenta la conținutul distribuit.
  • Protejați-vă informațiile personale – nu furnizați prea multe informații personale pe rețelele sociale. Infractorii vă pot folosi numărul de telefon, adresa de e-mail, data nașterii și alte informații pentru a vă viza prin diverse atacuri. Cu cât postați mai multe informații, cu atât devine mai ușor pentru hoții de date, escroci sau hărțuitori să vă facă rău.
  • Folosiți parole puternice și activați autentificarea cu doi factori – acest sfat este aplicabil pentru toate conturile voastre online. Utilizați parole unice pentru fiecare platformă de socializare și nu utilizați niciodată identificatori personali atunci când o configurați. Puteți opta pentru un manager de parole dedicat care să vă ajute să stocați parole care îndeplinesc cele mai înalte standarde de securitate.
  • Raportați utilizatorii și comportamentele suspecte – raportați întotdeauna comportamentul amenințător, postările false sau escrocii. Cui? Direct  platformelor de socializare și chiar forțelor de ordine. Dacă vă simțiți hărțuiți sau amenințați, blocați imediat persoanele periculoase și păstrați o copie a schimbului de mesaje.
  • Fiți atenți la corespondența nesolicitată și la reclamele care prezintă oferte prea bune pentru a fi adevărate – rețelele sociale se bazează pe distribuire și comunicare. Linkurile pe care le primiți prin mesagerie instantanee pot face parte dintr-o campanie de phishing sau pot încerca să vă păcălească. Pentru a vă proteja datele și banii, analizați cu atenție toate formele de comunicare nesolicitată prin intermediul platformelor și aplicațiilor rețelelor sociale, mai ales dacă acestea provin de la străini.
  • Utilizați o soluție de securitate pe dispozitivele personale – confidențialitatea și securitatea pe rețelele sociale încep cu un dispozitiv securizat. Indiferent dacă utilizați un smartphone, o tabletă sau un computer, o soluție de securitate vă poate proteja împotriva atacurilor periculoase.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader