Ce conținut online preferă copiii în 2020: Trenduri Internaționale

Bitdefender

15 Ianuarie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ce conținut online preferă copiii în 2020:  Trenduri Internaționale

Cu toate că jocurile clasice precum Minecraft și Fortnite încă se regăsesc printre activitățile digitale preferate ale copiilor la nivel internațional, pe listele tendințelor de top din rândul copiilor ajung noi tendințe și denumiri, potrivit platformei de conținut pentru copii, PopJam. În fiecare an, moderatorii platformei pun întrebări copiilor cu privire la jocurile preferate și combină cele mai frecvente răspunsuri pentru a identifica tendințele și temele.

Ne dorim să încurajăm părinții să își asume un rol activ în viețile digitale ale copiilor și, în același timp, să le facem părinților viețile mai ușoare oferindu-le informații utile. Așadar, dacă ești părinte, iată care sunt trendurile internaționale în preferințele copiilor pentru anul care urmează.

Previziuni globale

Cele mai importante trei tendințe pentru anul 2020 vor fi VSCO girls, Tik Tok și Roblox/Fortnite, potrivit PopJam.

Termenul „VSCO girl” se referă la o categorie populară de adolescente care sunt foarte sensibile din punct de vedere social și care adoptă anumite alegeri vestimentare: tricouri și hanorace supradimensionate, pantaloni scurți, încălțăminte comodă și elastice de păr, purtate atât în păr, cât și la încheietura mâinii. Sticlele de apă Hydro Flask și rucsacurile Fjällräven Kånken sunt articole populare printre VSCO girls, un fenomen de proporții uriașe anul acesta pe toate platformele de socializare la nivel internațional. Acestora li se alătură alte „categorii”, precum E-girls / E-boys (le plac jocurile video, se costumează în personajele preferate – cosplay– și sunt de obicei considerați adolescenți „emo” care poartă haine colorate) și Soft girls (poartă haine în culori pastelate, sunt sensibile și le plac jucăriile pufoase).

Alte tendințe menționate frecvent sunt Instagram, schimbările climatice/de mediu, YouTube, memes, Frozen 2, jocuri, Gacha, dabbing, Hit the Woah.

Creatorii internaționali de conținut pe Youtube preferați

Canalul The Norris Nuts este clar preferatul copiilor, fiind pe locul întâi în Marea Britanie și Irlanda, SUA și Canada. Canalul de vloguri de familie al surferiței Sabre Norris și fraților săi care filmează vloguri comice, provocări și alte videoclipuri de divertisment are mai mult de 3,4 milioane de abonați și aproape un MILIARD de vizionări (mai mult de 800 de milioane). Familia alcătuită din 7 membri le-a făcut pe toate, de la participarea la competiții profesioniste de surfing sau skateboarding, până la practicarea de sporturi olimpice și producerea, de unii singuri, a patru hit-uri pe iTunes, Spotify și YouTube, însumând peste 20 de milioane de redări.

Printre vlogerii internaționali populari se numără și:

Sis vs Bro – Karina și Ronald își unesc forțele pentru a-și lansa unul altuia diverse provocări pe care le filmează pe parcursul a nenumărate videoclipuri pline de provocări, gătit și jocuri video.

Just Ameerah – Se remarcă prin videoclipurile sale de tip DIY, videoclipurile cu trucuri și prin vloguri, făcând senzație pe YouTube datorită canalului ei numit Just Ameerah. Rețetele de slime, tot felul de creații de tip DIY și alte videoclipuri amuzante au ajutat-o să ajungă la 2,6 milioane de abonați.

Chad Wild Clay este un creator de conținut pe YouTube popular pentru melodiile sale de tip „diss track”, parodiile, cântecele etc. de pe canalul său. Cunoscut și sub numele de supereroul „Fruit Ninja”, filmează provocări și tutoriale DIY.

Flamingo este un entuziast american al jocurilor video care a câștigat peste 1,2 milioane de abonați publicând conținut Roblox pe canalul său.

Sfaturi pentru părinți moderni

  1. Fiți la curent cu tehnologia și canalele media pe care le utilizează copiii voștri. Spre exemplu, specialiștii PopJam sugerează ca anul acesta să căutați pe YouTube:
  • Spy Ninjas (Chad Wild Clay)
  • Baby Yoda
  • VSCO girls v E-girls (TikTok)
  • MovieFlame
  • PewDiePie – Vibe Check
  • OK Boomer
  1. Uitați-vă împreună cu copiii la videoclipurile lor preferate și vorbiți cu ei despre ceea ce vizionează.
  2. Ajutați-i să deprindă abilități de gândire critică și să le aplice online.
  3. Reamintiți-le de regulile de bază privind siguranța și confidențialitatea online.

Subiectele care influențează copiii prezintă oportunități de a împărtăși din experiențele părinților. Sunt șanse destul de bune ca anumite trenduri să revină și să descoperiți că aveți multe lucruri în comun.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader