Tehnologii din Bitdefender BOX: Protecția datelor cu caracter sensibil

Bitdefender

18 Decembrie 2019

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Tehnologii din Bitdefender BOX: Protecția datelor cu caracter sensibil

Știm că tehnologia poate fi copleșitoare, în special când vine vorba de siguranța online. De aceea, ne dorim să vă oferim securitate cibernetică accesibilă, care poate fi controlată printr-o simplă apăsare de buton. Acest articol – parte a unei serii – are ca scop explicarea mai multor tehnologii inovatoare care reprezintă pietrele de temelie ale Bitdefender BOX.

La începuturile sale, internetul era gândit ca un proiect militar, o rețea extrem de puternică de comunicare. Acesta are capacitatea de a se reconfigura continuu pentru a evita blocajele și din această cauză există un risc imens de confidențialitate: parcursul datelor către destinație nu poate fi controlat. Pe măsură ce trec dintr-un computer în altul, datele necriptate devin vulnerabile la furt și modificări neautorizate.

De aceea, de câțiva ani încoace, companiile mari de internet și furnizorii de servicii internet au susținut implementarea tehnologiilor de criptare end-to-end, care „amestecă” în mod intenționat conținutul în momentul în care acesta părăsește browserul utilizatorului și se îndreaptă spre destinația finală. Acest lucru ajută utilizatorii să ascundă informații importante, cum ar fi nume de utilizator și parole, datele cardurilor și alte tipuri de conținut cu caracter sensibil care ar putea fi susceptibil la furt.

În prezent, aproape 80% din traficul de pe internet este criptat. Cu toate că situația s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani, din păcate, orice procent mai mic decât 100% nu este de ajuns. Restul de 20% din totalul site-urilor web rămase pe care un utilizator le-ar putea accesa ar putea transmite date de autentificare sau datele cardurilor oricărei persoane care monitorizează rețeaua, în special când vine vorba de rețele Wi-Fi publice. Nefiind conștienți de această amenințare, utilizatorii dispozitivelor continuă să trimită date necriptate către servere care nu dispun de o conexiune securizată (HTTPS). Aici intervin tehnologiile de Protecție a datelor cu caracter sensibil integrate în Bitdefender BOX.

Bitdefender BOX îți scanează traficul pentru detectarea amenințărilor. Paginile web care conțin malware, tentative de fraudă sau phishing sunt blocate, înainte de a ajunge la dispozitiv. De asemenea, Bitdefender BOX verifică dacă datele cu caracter sensibil sunt trimise către un site web fără a fi criptate înainte.

Parolele, datele cardurilor și numerele de asigurare socială introduse în formulare din pagini web sunt blocate înainte de a ajunge în rețea, iar utilizatorul primește o notificare de atenționare. Astfel, utilizatorul nu va transmite date necriptate din neatenție.

Însă nu doar utilizatorii transmit date necriptate prin conectarea la site-uri web nesecurizate (de tip HTTP). Numeroase dispozitive IoT comunică prin date necriptate, în format de text simplu, cu infrastructura bazată pe cloud pentru a evita costurile suplimentare neînsemnate pe care le-ar presupune criptarea acestora. Camerele web și serverele NAS care, în timpul autentificării, trimit datele de autentificare către cloud în format de text simplu sau care transmit chiar imagini în direct din locațiile în care se află, pot facilita interceptarea informațiilor.

Așa că data viitoare când Bitdefender BOX te anunță că a împiedicat un dispozitiv să trimită date necriptate cu caracter personal, poți fi sigur de faptul că datele tale de autentificare ar fi putut ajunge în mâinile greșite, fără ca tu să știi.

Dacă dorești să afli mai multe despre Bitdefender BOX și capacitățile sale, poți accesa pagina produsului. 

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader