O filială Vodafone a emis cartele SIM înlocuitoare pentru 2,5 milioane de clienți ca urmare a unei importante breșe de securitate a datelor

Bogdan BOTEZATU

11 Ianuarie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
O filială Vodafone a emis cartele SIM înlocuitoare pentru 2,5 milioane de clienți ca urmare a unei importante breșe de securitate a datelor

După ce inițial nu a admis gravitatea unui incident important de securitate, Ho Mobile a recunoscut că a suferit o breșă de securitate, iar acum încearcă să ofere clienților cartele SIM înlocuitoare cât mai repede pentru a preveni eventuale fraude.

Incidentul care a avut loc anul trecut a fost descoperit după ce un analist de securitate a găsit o bază de date conținând informații despre 2,5 milioane de utilizatori Ho Mobile, scoasă la vânzare pe un forum Darknet, raportează Euro Weekly News.

Inițial, Ho Mobile, o filială a Vodafone, nu a luat în calcul posibilitatea unui atac, declarând că nu există nicio dovadă că sistemele sale ar fi fost compromise, potrivit Hackread. De asemenea, compania-mamă Vodafone din Italia a declarat că „Ho nu are dovezi care să indice accesul la scară largă la sistemele sale IT care să fi pus în pericol datele clienților”.

În urma unei investigații, compania de telecomunicații a conchis că infractorii cibernetici dețin detalii privind cartelele SIM ale clienților, dar a susținut în continuare că nu au fost extrase date financiare sau detalii privind apelurile.

Compania italiană de telecomunicații solicită acum clienților afectați, prin SMS, să viziteze magazinul Ho Mobile local și să solicite o cartelă SIM înlocuitoare.

„Puteți merge la unul dintre distribuitorii noștri autorizați pentru a solicita o nouă cartelă SIM, gratuit, având la dumneavoastră cartela SIM actuală și un document valid de identitate”, a declarat compania luni.

Această măsură luată rapid, care se presupune că ar fi fost lăudată de analiștii din domeniul telecomunicațiilor, împiedică infractorii din a lansa atacuri de tip SIM swapping, o formă de spargere a conturilor care vizează autentificarea în mai mulți pași.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader