Google retrage în totalitate asistența pentru Android 2.3.7 și versiunile mai vechi

Bitdefender

23 August 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Google retrage în totalitate asistența pentru Android 2.3.7 și versiunile mai vechi

Google a anunțat că retrage în totalitate asistența pentru dispozitivele care rulează orice sistem de operare mai vechi decât Android 2.3.7, pentru a încuraja utilizatorii să treacă la hardware mai sigur.

Versiunea Android 2.3.7 a fost lansată în urmă cu aproape 10 ani, pe 21 septembrie 2011. În ciuda faptului că asistența de securitate pentru această platformă a fost sistată acum multă vreme, utilizatorii s-au putut autentifica în continuare în diferite servicii Google. Începând cu 27 septembrie 2021, lucrurile se vor schimba.

„Ca parte a eforturilor noastre continue de a proteja utilizatorii, Google nu va mai permite autentificarea pe dispozitivele Android care rulează Android 2.3.7 sau o versiune mai veche începând cu 27 septembrie 2021”, a declarat Google. „Dacă te autentifici pe dispozitiv după 27 septembrie, este posibil să apară erori legate de numele de utilizator sau parolă atunci când încerci să utilizezi produse și servicii Google, precum Gmail, YouTube și Maps.”

Așadar, dispozitivele vor continua să funcționeze, însă utilizatorii nu vor mai putea rula niciunul dintre serviciile deținute de Google. Primul lucru pe care îl vor observa utilizatorii Android 2.3.7 va fi faptul că va apărea o eroare legată de numele de utilizator sau parolă dacă încearcă să se autentifice folosind dispozitivele lor sau să adauge un cont de e-mail sau calendar. Contul Google încă există, însă va fi necesară versiunea Android 3.0+ sau o versiune mai recentă pentru a-l accesa. Curând, este posibil ca Google să retragă asistența și pentru această versiune.

Ultima estimare a cotei de piață pentru Android 2.3.7, din 2020, este de aproximativ 0.2%. Poate pare o valoare mică, însă în prezent există circa 3 miliarde de dispozitive Android active. Cota de piață de 0,2% înseamnă că aproximativ șase milioane de dispozitive Android active încă rulează versiunea 2.3.7.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader