Nu uita de confidențialitate: Crearea unei atitudini solide privind confidențialitatea cu ocazia Zilei Mondiale a Protecției Datelor

Bitdefender

28 Ianuarie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Nu uita de confidențialitate: Crearea unei atitudini solide privind confidențialitatea cu ocazia Zilei Mondiale a Protecției Datelor

Ziua de 28 ianuarie este cunoscută ca Ziua Mondiala a Protecției Datelor, o ocazie în care să reflectăm asupra importanței confidențialității și protecției datelor în contextul transformării digitale și al amenințărilor în creștere.

De la urmărirea activității online la doza zilnică de breșe de securitate a datelor, îngrijorările legate de confidențialitate au început să se amplifice în rândul utilizatorilor cărora le este din ce în ce mai dificil să gestioneze și să controleze diseminarea informațiilor personale.

E adevărat că nimic nu rămâne întru totul confidențial în spațiul digital. Însă adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase de securitate cibernetică și luarea unor decizii inteligente de fiecare dată când ești online sau partajezi informații pot îmbunătăți drastic confidențialitatea și securitatea datelor tale.

Compromisul dintre o conectivitate mai mare și evitarea urmăririi

Activitatea ta online generează volume imense de date despre comportamentul tău digital și ce te interesează. Aceste date sunt monitorizate de furnizorii de servicii de internet, companiile din sectorul de tehnologie și firmele de marketing prin trackere și module cookie care se ascund în fiecare colț al internetului. Pentru aceste entități, dâra de „firimituri” adunate care formează amprenta ta digitală se traduce prin profituri mari, acestea fiind transformate în profiluri solide de clienți utilizate pentru marketing sau în alte scopuri.

Cum te poate ajuta Bitdefender: Utilizarea modului Incognito sau ștergerea frecventă a datelor cache ale browser-ului nu vor împiedica urmărirea de către advertiseri și companiile de tehnologie de publicitate. Bitdefender VPN îți poate îmbunătăți confidențialitatea datelor prin criptarea traficului din rețeaua ta și blocarea urmăririi cu ajutorul celor mai recente două funcții disponibile pentru sistemele de operare Windows, bazate pe tehnologia ad-blocker și anti-tracker care vizează întregul sistem. Funcția ad blocker asigură o experiență sigură și neîntreruptă de navigare și îți va proteja dispozitivul împiedicând reclamele riscante ce conțin cod periculos să-ți infecteze dispozitivul.

În afară de anonimitate digitală și acces la conținut restricționat geografic, funcția VPN kill-switch împiedică expunerea accidentală a informațiilor tale financiare, chiar și atunci când pierzi conexiunea.

De la incidente de securitate la scurgerea datelor și multe altele

În contextul în care conectarea la lumea digitală pentru îndeplinirea activităților de rutină nu poate fi evitată, utilizatorii au cel puțin zece conturi online pline până la refuz cu date personale și financiare.  În timp ce tu încerci să le faci față trackerelor și marilor companii de tehnologie care valorifică activitățile tale online, persoanele rău-intenționate și organizațiile responsabile de infracțiuni informatice își vor și ei partea.  Orice informație introdusă pe platformele de socializare sau alte servicii online poate fi compromisă de persoane rău-intenționate.  Nimic nu le oprește pe acestea să obțină acces la datele de autentificare, datele cardurilor de credit, numere de telefon și informații medicale pentru a-și alimenta activitatea frauduloasă.  Odată ce se creează o breșă la nivelul volumului de date online, informațiile sunt puse la vânzare pe piața ilegală specializată în comercializarea de bunuri precum datele tale.

Confidențialitatea și securitatea merg mână în mână

Era digitală face o diferență subtilă între confidențialitatea și securitatea datelor tale, de aceea, consolidarea rezilienței cibernetice nu a fost niciodată mai importantă.  Deși există fragmente ale datelor tale personale digitale împrăștiate în tot internetul, dispozitivele din locuința ta pot conține cele mai valoroase amintiri și date personale sensibile care pot fi compromise fără o protecție adecvată.

Infractorii cibernetici continuă să-și actualizeze instrumentele periculoase și schemele prin care conving utilizatorii să-și pună în pericol fără voia lor dispozitivele și datele stocate.

Cum te poate ajuta Bitdefender: Soluțiile Bitdefender integrează securitatea și confidențialitatea datelor prin modul în care sunt proiectate, pentru a se asigura că informațiile stocate local sunt protejate împotriva programelor spyware, troienilor care fură datele de autentificare, boților, exploatării vulnerabilităților de tip „zero-day” și atacurilor ransomware. Cu ajutorul Bitdefender Total Security, dispozitivele tale Windows, Android, macOS și iOS sunt protejate împotriva programelor malware, oferind o protecție în timp real a datelor care ține la distanță toate amenințările noi și existente, tehnologii de filtrare web care blochează toate link-urile infectate cunoscute și protecție anti-phishing și anti-fraudă care respinge site-urile web ce încearcă să te înșele.

Să preiei controlul asupra confidențialității datelor poate fi un proces anevoios, dar fiecare internaut trebuie să țină minte că are un rol important de jucat în curățarea și securizarea propriilor date.  Menținerea unor obiceiuri de securitate cibernetică bune, actualizarea regulată a setărilor de confidențialitate și securitate ale serviciilor web și/sau aplicațiilor și limitarea volumului de date partajate îți pot îmbunătăți semnificativ securitatea și confidențialitatea și pot reduce la minimum riscul de a face parte din statistica unui raport privind furtul de identitate.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader