NCSC lansează un ghid pentru clienți privind cumpărarea și vânzarea de dispozitive la mâna a doua

Bogdan BOTEZATU

11 Ianuarie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
NCSC lansează un ghid pentru clienți privind cumpărarea și vânzarea de dispozitive la mâna a doua

Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) a emis primul său ghid dedicat persoanelor care cumpără sau vând dispozitive conectate la internet, pentru a împiedica infractorii cibernetici să acceseze informațiile cu caracter personal rămase pe dispozitive după procesul de formatare.

Deoarece se preconizează că numărul tranzacțiilor cu dispozitive la mâna a doua va crește în perioada sărbătorilor, NCSC dorește să crească gradul de conștientizare al clienților care vor să înlocuiască, să schimbe sau să vândă telefoanele mobile, tabletele sau computerele folosite.

„În această perioadă a anului, mulți dintre noi profităm de piața dispozitivelor la mâna a doua, fie pentru a prinde o afacere bună, fie pentru a vinde un dispozitiv de care nu mai avem nevoie”, a spus Sarah Lyons, Deputy Director for Economy and Society în cadrul NCSC. „Ne dorim ca clienții să profite la maximum de această piață, dar și să fie conștienți de riscurile ce țin de securitate și de datele cu caracter personal, precum și de ceea ce pot face pentru a se proteja.”

Scopul ghidului este de a oferi cumpărătorilor informații despre cum își pot proteja datele personale și datele cu caracter sensibil înainte de a vinde sau cumpăra dispozitive la mâna a doua:

  1. Ștergerea datelor de pe dispozitive primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a publica online un anunț de vânzare a dispozitivelor este să te asiguri că ștergi toate informațiile cu caracter personal de pe dispozitiv. Pe dispozitivele mobile, poți șterge toate informațiile folosind caracteristica de revenire la setările din fabrică. De asemenea, poți accesa site-ul web al producătorului pentru a vedea pașii pentru ștergerea informațiilor de pe anumite dispozitive. Nu uita să faci copii de siguranță ale datelor și să revizuiești conturile online accesate folosind dispozitivul de care dorești să scapi. Conectează-te la celelalte dispozitive la orice gadget-uri inteligente de acasă pentru a le putea administra și accesa cu ușurință.
  2. Alegerea cu atenție a dispozitivelor la mâna a doua evită să cumperi dispozitive vechi pentru care producătorul nu mai oferă asistență. Dispozitivele care nu mai primesc actualizări prezintă riscuri ridicate de securitate și sunt exploatate adesea de infractorii cibernetici.
  3. Folosirea dispozitivelor la mâna a doua după ce cumperi un dispozitiv la mâna a doua, selectează opțiunea de revenire la setările din fabrică sau formatează-l. Asigură-te că datele proprietarului anterior au fost șterse, inclusiv mesajele, fotografiile, istoricul de căutare, parolele și aplicațiile instalate.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader