Hackerii fură 150 de milioane de dolari de la o casă de schimb valutar pentru monede virtuale din Asia

Bogdan BOTEZATU

13 Octombrie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Hackerii fură 150 de milioane de dolari de la o casă de schimb valutar pentru monede virtuale din Asia

KuCoin, o casă de schimb valutar pentru criptomonede din Singapore, a făcut public un incident de securitate care a dus la transferul neautorizat a aproximativ 150 de milioane de dolari în active digitale.

Într-o notificare publicată săptămâna trecută, KuCoin își informa clienții cu privire la faptul că a detectat retrageri de sume suspect de mari începând cu data de 26 septembrie.

Ca răspuns la incident, Directorul General al companiei KuCoin Global, Johnny Lyu, a anunțat în cadrul unei transmisii în direct că o parte din sumele în Bitcoin, ERC-20 și alte token-uri din conturile online ale KuCoin au fost transferate din casa de schimb valutar, reprezentând câteva părți din totalul activelor.

„Activele din conturile offline sunt în siguranță, iar conturile online au fost re-lansate,” a declarat directorul companiei.

Cu toate acestea, pierderile nu sunt nici pe departe nesemnificative. Conform unui anunț actualizat, atacatorii au furat aproximativ 150 de milioane de dolari în diverse criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar Lumens, Tron și Tether. Compania a înghețat conturile online și a lansat o serie de conturi noi. De asemenea, KuCoin colaborează cu alte case de schimb valutar pentru a împiedica atacatorii din a retrage fondurile furate.


Lyu le transmite clienților să nu își facă griji, deoarece orice fonduri ale utilizatorilor afectate de acest incident vor fi acoperite în totalitate de fondul de asigurări al companiei KuCoin.

„Pentru a asigura securitatea activelor utilizatorilor, vom efectua o analiză detaliată de securitate. Serviciul de depunere și retragere va fi suspendat în timpul acestei perioade. Acesta va fi restabilit treptat, după asigurarea securității. Vă vom ține la curent cu evoluția situației”, a declarat compania.


KuCoin a publicat o listă de conturi suspecte, îndemnând clienții să le adauge la lista de conturi blocate. Compania încearcă în continuare să identifice vulnerabilitățile exploatate de atacatori. De asemenea, Lyu a mai declarat și că firma își va face „cu siguranță” upgrade la sistemul de gestionare a riscurilor conturilor.

În urmă cu două săptămâni, casa de schimb valutar pentru criptomonede Eterbase a pierdut 5,4 milioane de dolari peste noapte în favoarea hackerilor. Eterbase a reușit să urmărească conturile infractorilor până la numeroase case de schimb valutar rivale, inclusiv Binance, Huobi și HitBTC. La fel ca în cazul KuCoin, firma și-a asigurat clienții că dispune de fondurile necesare pentru a acoperi pierderile.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader