FBI avertizează consumatorii cu privire la testele înșelătoare pentru determinarea prezenței anticorpilor noului virus

Bogdan BOTEZATU

06 Iulie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
FBI avertizează consumatorii cu privire la testele înșelătoare pentru determinarea prezenței anticorpilor noului virus

Cu toate că măsurile de izolare se relaxează în întreaga lume, pericolul nu a trecut încă. Infractorii profită în continuare de criza cauzată de coronavirus folosind tactici vechi de atac sau dezvoltând altele noi pentru a-și înșela victimele naive.
Guvernele și poliția sunt în alertă din cauza înșelătoriilor asociate cu virusul care au invadat mediul digital, înșelând milioane de persoane.
Săptămâna trecută, FBI a emis un avertisment cu privire la un nou tip de înșelătorie bazată pe testele pentru determinarea prezenței anticorpilor pentru noul virus. Conform agenției, infractorii au început să promoveze teste neautorizate pentru determinarea prezenței anticorpilor, care nu oferă doar rezultate false potențialilor clienți.
„Ca răspuns la numărul mare de infectări cu COVID-19 și în încercarea de a reveni cât mai rapid posibil la o economie normală, cercetătorii au fost îndemnați să dezvolte noi metode de testare care pot fi distribuite rapid și ușor, pentru a testa un număr mare de persoane în vederea determinării prezenței anticorpilor pentru COVID-19,” a declarat FBI. „Cu toate acestea, nu toate testele pentru determinarea prezenței anticorpilor pentru COVID-19 au fost aprobate de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), iar eficiența acestora nu a fost determinată.”
Victimele acestui tip de înșelătorie își expun informațiile cu caracter personal, iar atacatorii vor încerca să fure datele cu caracter sensibil, cum ar fi nume, CNP-uri și alte date medicale cu caracter personal care ar putea duce la un caz grav de furt de identitate sau fraudă.
De asemenea, agenția de aplicare a legii a oferit o listă de indicatori comuni ai acestor escrocherii, inclusiv:

  • Testul pentru determinarea prezenței anticorpilor „aprobat” de FDA nu poate fi verificat
  • Reclamele pentru aceste teste sunt promovate pe rețelele populare de socializare, email, telefon și alte canale nesolicitate
  • Furnizorii oferă „gratuit” teste pentru determinarea prezenței anticorpilor sau stimulente pentru efectuarea testelor
  • Infractorii te contactează personal prin telefon sau prin e-mail, susținând că funcționarii guvernamentali solicită să fii testat pentru determinarea prezenței anticorpilor pentru noul virus
  • Medicii solicită sume de bani în schimbul efectuării testelor

Ce ar trebui să faci dacă o astfel de persoană te contactează? FBI recomandă să verifici site-ul web al FDA pentru a vedea lista actualizată a testelor aprobate pentru determinarea prezenței anticorpilor pentru noul virus și a companiilor de testare și să folosești un laborator cunoscut, verificat de agenția ta de asigurări medicale.
Dacă ți se solicită să furnizezi orice informații cu caracter personal sau informații medicale în timpul testării, asigură-te că ai de-a face cu medici de încredere. Urmează recomandările sau îndrumările CDC și verifică facturile medicale pentru a identifica orice solicitare de plată neobișnuită.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader