Doi bărbați care au furat carduri cadou Apple în valoare de 1,5 milioane de dolari vor petrece ani de zile la închisoare

Bitdefender

12 Aprilie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Doi bărbați care au furat carduri cadou Apple în valoare de 1,5 milioane de dolari vor petrece ani de zile la închisoare

Doi bărbați responsabili pentru o înșelăciune de proporții uriașe cu carduri cadou Apple au fost condamnați și au primit o sentință cumulată de 13 ani într-o închisoare federală.

Obținerea ilegală a unui card cadou Apple nu este o operațiune simplă, însă Syed Ali și complicele lui, Jason Tout-Puissant, au găsit o cale de reușită. Aceștia nu doar că au reușit să fure peste 1,5 milioane de dolari, ci au și achiziționat produse Apple în valoarea de câteva mii de dolari utilizând carduri cadou.

„Domnul Tout-Puissant a recunoscut că a furat mai multe dispozitive Apple, cunoscute ca „Isaacs”, dintr-un magazin Apple din Southlake, Texas, apoi a stat lângă magazin, s-a conectat la rețeaua Wi-Fi a acestuia și a încărcat credite în valoare de mii de dolari pe cardurile cadou”, a declarat procurorul de caz într-un comunicat de presă.

„Apoi a încărcat cardurile cadou pe Apple Passbook, o aplicație care generează coduri QR pentru valoarea cardurilor respective și a trimis capturi de ecran cu acele coduri domnului Ali”.

Autoritățile i-au prins rapid pe cei doi infractori, în ciuda planului lor elaborat. Mai mult, un al treilea complice, al cărui nume nu se cunoaște și care nu a fost pus sub acuzare, a utilizat câteva dintre codurile QR pentru a cumpăra produse Apple în valoare de câteva mii de dolari din magazinele de retail fizice din New York.

În 2019, Ali și Tout-Puissant au pledat „vinovat” la acuzațiile de fraudă electronică. Judecătorul de district David Godbey l-a condamnat pe Ali la 37 de luni de închisoare federală în luna octombrie 2021, însă sentința pentru Tout-Puissant a fost pronunțată abia acum. Același judecător l-a condamnat la 60 de luni într-o închisoare federală și la restituirea sumei de 1,26 de milioane de dolari către Apple.

Cardurile cadou oferite de numeroase companii și servicii online apar uneori în mediul online la prețuri „avantajoase”. Cel mai probabil, aceste carduri sunt furate prin scheme similare. Utilizatorii trebuie să fie atenți la astfel de tentații și să se abțină să cumpere carduri cadou din surse neoficiale.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader