Diferența dintre o soluție VPN și modul incognito. Cum îți protejează acestea confidențialitatea?

Bitdefender

01 Octombrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Diferența dintre o soluție VPN și modul incognito. Cum îți protejează acestea confidențialitatea?

Soluțiile VPN și modul incognito sunt două dintre cele mai populare instrumente de protecție a confidențialității online. Ambele îți ascund istoricul de navigare, însă acesta este singurul lucru pe care îl au în comun. Modul incognito îți protejează confidențialitatea de alte persoane care îți utilizează dispozitivul, în timp ce o soluție VPN îți asigură anonimitatea și te protejează de toate persoanele de pe internet.

Citește mai multe și fă cea mai bună alegere pentru confidențialitatea ta.

Navigarea în modul incognito. În ce măsură ți se păstrează anonimitatea?

Atunci când navighezi folosind modul incognito/privat al browserului, acesta nu va stoca datele de pe site-urile web pe care le accesezi: nicio adresă, niciun modul cookie, niciuna dintre informațiile sau datele de autentificare pe care le-ai utilizat pentru a te autentifica. Browserul tău „nu-și va aminti” paginile web pe care le-ai accesat, așadar acestea nu vor apărea în istoricul tău sau în fila „Pagini accesate recent”, deoarece browserul le șterge.

Dacă o altă persoană utilizează computerul/laptop-ul tău, nu va putea vedea site-urile web pe care le-ai accesat în modul incognito.

Însă adresa ta IP și activitățile tale online vor rămâne vizibile pentru alte persoane: administratorii rețelei tale wi-fi, persoanele care folosesc aceeași rețea wi-fi ca tine (de exemplu, la o cafenea), corporațiile, guvernele, hackerii și furnizorul tău de servicii de internet.

În modul incognito/privat, activitatea ta de navigare nu este anonimă. Te ascunzi doar de persoanele care au acces fizic la computerul/laptop-ul tău: partenerul de viață, copii, părinți.

Navigarea folosind o soluție VPN. Adevărata experiență de navigare privată.

Cea mai bună modalitate de a fi activ în mod anonim în mediul online este să folosești o soluție VPN. Aceasta îți criptează toate datele și îți oferă o adresă IP prin care nu vei putea fi identificat.

Acest lucru ți-ar putea fi util în numeroase situații, nu doar pentru navigarea anonimă. De exemplu, atunci când faci cumpărături online (pentru a proteja informațiile cardului tău bancar), când folosești o rețea wi-fi publică (pentru a împiedica alte persoane să îți acceseze dispozitivul sau să îți fure informațiile cu caracter personal), când încerci să accesezi conținut geo-restricționat sau să obții oferte mai bune pentru anumite produse sau servicii (bilete de avion, rezervări la hoteluri și multe altele).

Bitdefender Premium VPN este conceput de experți din domeniul securității și este ușor de configurat și utilizat. Îți oferă caracteristicile de securitate și confidențialitate de care ai nevoie pentru a rămâne anonim și protejat pe internet.

Atunci când te abonezi la serviciul nostru premium VPN, obții criptare puternică pentru datele tale. Nici guvernul, nici furnizorul tău de servicii de internet și niciun terț nu îți pot urmări, monitoriza sau accesa activitatea online.

Concluzie: Modul incognito este un nivel util, dar superficial, de protecție pentru confidențialitatea ta. Totuși, funcționează bine împreună cu soluția Bitdefender Premium VPN. Așadar, îți poți proteja simultan confidențialitatea de toate persoanele care îți folosesc computerul, dar și de terți.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader