Cum să îți securizezi contul Dropbox – Ghid cu imagini

Bitdefender

23 Septembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum să îți securizezi contul Dropbox – Ghid cu imagini

La începutul anilor 2000, stocarea în cloud a început să ia amploare, nu doar pentru companii, ci și pentru utilizatorii individuali. Pe atunci, oamenii încă foloseau email-ul pentru a-și trimite fișiere, astfel încât să aibă ușor acces la ele din diferite locații, sau utilizau memorii flash USB pentru a-și transporta conținutul digital. Bătăile de cap erau pe punctul de a lua sfârșit atunci când Dropbox a lansat posibilitatea de a-ți crea un cont care îți oferă 2 GB gratuiți pentru acces simplu oriunde, de pe orice dispozitiv.

Dropbox este un pionier în materie de stocare de fișiere, având în spate 15 ani de activitate. Serviciul nu a fost ferit de controverse, confruntându-se cu probleme precum breșe de securitate sau preocupări legate de confidențialitate. Acestea fiind spuse, acum serviciul se concentrează mai mult ca oricând pe confidențialitatea și securitatea utilizatorilor.

Astăzi, vom analiza caracteristica utilă Verificarea securității a Dropbox și modul în care o poți utiliza pentru a-ți securiza contul.

Verifică-ți/Actualizează-ți adresa de e-mail

În primul rând: Dropbox are nevoie de o adresă de e-mail curentă, astfel încât să îți poți accesa contul în cazul în care îți uiți vreodată parola. Asigură-te că poți accesa întotdeauna această adresă de e-mail, pentru a-ți putea reseta parola sau a întreprinde alte acțiuni. Dacă ai trecut recent la o altă adresă de e-mail, asigură-te că apeși butonul Modificare pentru a-i informa pe cei de la Dropbox cu privire la acest lucru.

Revizuiește-ți dispozitivele și browserele

Acest lucru este mult mai important decât cred unele persoane. Dropbox este, în general, un serviciu sigur și fiabil, dar susține totodată comoditatea, ceea ce înseamnă că vei rămâne autentificat, chiar și pe mai multe dispozitive în același timp, cu excepția cazului în care te deconectezi intenționat. Dacă vreuna dintre instanțele din listă nu mai sunt aplicabile – sau, și mai rău, nu îți sunt cunoscute – deconectează-te de pe ele.

Revizuiește aplicațiile conectate

Uneori, e ușor să uiți ce aplicații și servicii au acces la alte aplicații și servicii pe care le utilizezi. Deoarece utilizează Dropbox încă de la lansarea sa din 2007, unii utilizatori vor fi surprinși să afle că încă are legătură cu aplicații vechi sau cu diferite conturi online care au fost integrate la un moment dat cu serviciul. La fel ca în cazul dispozitivelor sau browserelor, asigură-te că deconectezi orice aplicații sau servicii care nu mai funcționează, care sunt învechite sau care nu mai dorești să fie asociate cu Dropbox din orice motiv.

Revizuiește-ți/actualizează-ți parola

Dacă nu ai mai făcut de mult timp o Verificare a securității, este o idee bună să îți actualizezi parola acum. Se recomandă să îți schimbi ocazional parolele oricum, așadar, dacă trebuia să îți deconectezi aplicațiile sau dispozitivele de ceva timp, acum e momentul să te asiguri că niciuna dintre acele vechituri nu îți mai pot accesa contul Dropbox. Alege o parolă cu cel puțin opt caractere, folosind atât majuscule, cât și litere mici, și introdu și o cifră sau un caracter special (#$%&, etc.), pentru orice eventualitate.

Reține că, chiar și după ce îți schimbi parola, orice sesiuni, dispozitive și aplicații existente îți pot accesa în continuare contul Dropbox. Trebuie să te deconectezi de pe acele dispozitive și browsere sau să revoci accesul la acele aplicații pentru a o lua de la început.

Verificare în doi pași

Formularea aleasă de Dropbox face să pară că verificarea în doi pași nu este imperios necesară, însă este recomandată. Totuși, realist vorbind, este un aspect obligatoriu în peisajul amenințărilor din ziua de azi. Cunoscută și sub numele de autentificare cu doi factori (2FA), acest nivel suplimentar de securitate a devenit esențial pentru aproape toate serviciile online. Asigură-te că este activă și folosește un număr de telefon pe care îl poți accesa în prezent (preferabil numărul tău de telefon principal).

Fă backup-uri pentru coduri și chei de securitate

Modulul Setări de securitate din Dropbox oferă opțiuni avansate pentru securizarea contului tău, cum ar fi obținerea de coduri de securitate atunci când nu îți poți accesa telefonul sau solicitarea unei chei fizice pentru a te autentifica.

Asta-i tot!

Asigură-te că accesezi Verificarea securității de la Dropbox dacă nu ai mai făcut acest lucru de ceva timp. Ca regulă generală, ar trebui să faci același lucru pentru fiecare serviciu care oferă un instrument de verificare a securității și asigură-te că activezi verificarea în doi pași, dacă nu ai făcut deja acest lucru. Aceasta nu este doar utilă. Chiar dacă parola este compromisă în vreun fel, verificarea în doi pași se poate asigura că nu îți accesează nimeni contul Dropbox.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader