Cel mai mare furnizor de energie din Pakistan a fost atacat de ransomware-ul Netwalker

Bogdan BOTEZATU

21 Septembrie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cel mai mare furnizor de energie din Pakistan a fost atacat de ransomware-ul Netwalker

 
K-Electric, cel mai mare furnizor de energie din Pakistan, a fost afectat de un atac ransomware care a blocat mai multe servicii online, inclusiv facturarea clienților.
Atacul care a avut loc în dimineața zilei de 7 septembrie a blocat accesul clienților la diferite servicii pentru conturile lor online. Din fericire, serviciile de furnizare a energiei nu au fost afectate.
Operatorii atacului ransomware Netwalker au pus la dispoziție companiei un interval de 7 zile pentru a plăti suma de 3,85 de milioane de dolari în Bitcoin și au amenințat că vor dubla suma în cazul în care cererile nu vor fi întrunite.
De asemenea, grupul ransomware a pretins că ar fi furat date de la K-Electric. Cu toate acestea, compania nu a furnizat informații cu privire la tipul datelor care au fost extrase.
Deocamdată, K-Electric a afișat o notificare privind atacul cibernetic pe site-ul web al companiei, informând clienții despre utilizarea serviciilor online.
„În ciuda faptului că toate serviciile de importanță critică pentru clienți, inclusiv soluțiile de achitare a facturilor și centrala 118 sunt operaționale și complet funcționale, pentru asigurarea integrității sistemelor noastre, ca măsură de precauție, am izolat câteva servicii care nu sunt de importanță critică,” conform notificării.
„Așadar, este posibil ca clienții să se confrunte cu probleme la accesarea copiilor facturilor de pe site-ul KE. Ca alternativă, copiile facturilor pot fi obținute de la cel mai apropiat centru pentru clienți K-Electric. Echipele KE au început discuțiile cu experții internaționali în domeniul securității informațiilor și colaborează de asemenea cu autoritățile locale. Ne pare rău pentru orice inconvenient întâmpinat de clienți pe măsură ce furnizorul de energie se conformează protocoalelor de securitate cibernetică.”
Printre ultimele victime ale grupului ransomware se numără Birourile de imigrări din Argentina și Universitatea California din San Francisco (UCSF), care a recunoscut că a achitat 1 milion de dolari pentru decriptarea datelor.
 

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader