Ce e hărțuirea online: Prezentare pentru profesori implicați

Bitdefender

18 Octombrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ce e hărțuirea online: Prezentare pentru profesori implicați

Cu ocazia Lunii Securității Cibernetice specialiștii Bitdefender vin în ajutorul profesorilor implicați care vor să își protejeze elevii. Citiți în acest articol mai multe despre cyberbullying / hărțuirea online / hărțuire cibernetică și descărcați prezentarea de mai jos pentru a-i ajuta pe copii să facă față pericolelor online.

Hărțuirea online este o problemă mult mai complexă decât ceea ce am putea percepe noi superficial, cum ar fi niște comentarii răutăcioase lăsate pentru a răni pe cineva. Linia extrem de subțire care ne ajută să identificăm hărțuirea online este practic invizibilă uneori, însă există moduri prin care ne putem educa pe noi și copiii noștri în vederea gestionării mai eficiente a acestei probleme tot mai răspândite.

Hărțuirea online nu este o problemă nouă. Am fi naivi să credem că a apărut din neant. Cea mai importantă diferență este că hărțuirea acaparează acum mediul online, oferindu-le agresorilor noi moduri de a intra în contact cu victimele și agravând o problemă care este deja destul de gravă.

Aproximativ 59% dintre adolescenții din SUA spun că au fost hărțuiți, amenințați sau agresați online, iar una din trei persoane cu vârsta cuprinsă între 13 și 24 de ani din 30 de țări a confirmat că a suferit o formă de hărțuire cibernetică ce a determinat-o să lipsească de la cursuri. Mai mult, trei sferturi dintre copiii și tinerii adulți care au participat la un sondaj efectuat de UNICEF spun că Instagram, Facebook, Snapchat și Twitter se numără printre cele mai comune platforme pe care s-au confruntat cu hărțuiri. Este clar că hărțuirea online nu este o problemă izolată care poate fi ignorată în speranța că va dispărea de la sine.

Identificarea hărțuirii

Unul dintre obstacolele cu care oamenii se confruntă atunci când au de-a face cu hărțuirea online este identificarea acesteia. Mulți cred că aceasta presupune doar comentarii răutăcioase sau acțiuni fizice întreprinse împotriva cuiva. Însă, acestea nu sunt decât aspectele superficiale ale problemei.

De exemplu, dezvăluirea informațiilor confidențiale ale unei persoane poate fi, de asemenea, o formă de hărțuire, chiar dacă nu corespunde cu ideea pe care oamenii o au cu privire la ce reprezintă hărțuirea online. Același lucru se poate spune despre excluderea oamenilor din grupuri sau activități sau instigarea altor copii să izoleze pe cineva.

Dacă adăugăm toate formele de hărțuire în lumea reală la toate formele de hărțuire în mediul online, problema devine aproape prea complexă pentru a fi înțeleasă sau combătută. Vestea bună este că, cu cât oamenii sunt mai informați în legătură cu această problemă, cu atât va fi mai simplu să o prevenim sau să o gestionăm atunci când apare. Haideți să ne folosim de Luna Securității Cibernetice pentru a învăța o nouă generație cum să rămână și să se simtă în siguranță în mediul online.

Pentru a ajuta copiii, părinții și profesorii, Bitdefender a realizat o prezentare care pune în lumină toate formele de hărțuire, cu precădere acțiunile care se desfășoară în spațiul online. De asemenea, se ocupă de importanța informațiilor personale ale copiilor. Este perfectă pentru clasa a cincea sau a șasea, iar documentele însoțitoare le permit adulților să înțeleagă informațiile și să le prezinte copiilor într-un mod cuprinzător și ușor de înțeles.

Ce e hărțuirea online: Prezentare pentru profesori implicați - Bitdefender 2022

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader