Am lansat funcționalitatea Cryptomining Protection

Bitdefender

20 Martie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Am lansat funcționalitatea Cryptomining Protection

În această eră a digitalizării, este esențial să ne protejăm identitatea online. În sfera digitală în continuă creștere se regăsesc acum datele noastre personale, documente cu caracter sensibil, comportamentul nostru în mediul online și, de curând, bunuri digitale sub formă de criptomonede.

Odată cu lansarea criptomonedelor, a apărut o amenințare cibernetică relativ nouă, numită cryptojacking, ce îmbracă forma unui malware pentru minarea de criptomonede. Acest tip de malware pune presiune pe dispozitivul tău afectându-i puterea de procesare prin minarea de criptomonede fără știrea ta, cauzând astfel o scădere semnificativă a performanței dispozitivului tău și creând un teren favorabil pentru dezvoltarea unor riscuri mai mari din perspectiva securității.

Ca răspuns la această amenințare, Bitdefender Total Security include acum o funcționalitate de protecție împotriva minării neautorizate de criptomonede. Concepută pentru utilizatorii obișnuiți, această caracteristică îți protejează dispozitivul împotriva malware-ului pentru minarea de criptomonede, asigurându-ți o experiență online fără impedimente.

Cryptomining Protection: o nouă caracteristică de protecție împotriva tentativelor de cryptojacking

Această caracteristică va deveni disponibilă imediat pentru toți utilizatorii care dețin un abonament Total Security sau un pachet superior de soluții. Vom trimite în curând notificări cu privire la disponibilitatea acestei caracteristici, iar utilizatorii vor avea posibilitatea de a alege între două setări unice.

Rețineți că funcționalitatea Cryptomining Protection este dezactivată în mod implicit. Pentru a beneficia de capabilitățile sale de protecție este necesar să o activați manual.

Activarea funcționalității Cryptomining Protection pe dispozitivul tău

Așa cum am menționat anterior, Bitdefender Total Security te va notifica în legătură cu disponibilitatea acestei caracteristici, permițându-ți să o activezi pe loc, și îți va oferi o prezentare scurtă a funcționalităților și beneficiilor sale. Este cea mai ușoară cale de a activa protecția împotriva minării neautorizate de criptomonede pe dispozitivul tău.

Cu toate acestea, dacă ai ratat notificarea, o poți găsi în categoria „Protecție”, în fereastra principală. Poți activa cu ușurință caracteristica Cryptomining Protection folosind butonul corespunzător și o poți configura făcând clic pe butonul „Setări”.

Blochează toate activitățile de minare de criptomonede detectate

Prima setare din meniu a caracteristicii Cryptomining Protection, denumită „Blochează toate activitățile de minare de criptomonede”, așa cum sugerează și numele său, blochează automat toate activitățile de minare de criptomonede detectate și acționează în consecință pentru a preveni tentativele ulterioare sau propagarea acestora. Cu excepția cazului în care se specifică altfel, această setare va fi selectată în mod implicit în momentul activării acestei caracteristici.

De asemenea, această caracteristică îți permite să primești notificări de fiecare dată când o activitate este blocată pe dispozitivul tău. Sau poți opta pentru o abordare mai neintruzivă, care permite acestei caracteristici să acționeze în fundal, afișându-ți un rezumat al activităților într-o fereastră pop-up o dată la 24 de ore.

Trebuie să menționăm că prima setare este recomandată utilizatorilor care nu intenționează să mineze criptomonede pe dispozitivele lor.

…sau gestionează manual activitățile de minare de criptomonede

Cea de-a doua setare, „Detectează activitățile de minare de criptomonede”, permite o abordare mai practică. La activarea acestei setări, caracteristica detectează activitățile din sistem care corespund criteriilor de căutare și te informează în legătură cu acestea, însă fără a întreprinde vreo acțiune în mod automat.

Poți revizui informațiile despre activitatea detectată și poți decide cum dorești să acționezi, fie să permiți activității respective să se desfășoare pe sistemul tău, fie să o blochezi. Cea de-a doua opțiune va opri procesul neautorizat și îți va dezinfecta sistemul pentru a împiedica repornirea procesului.

Utilizatorii avansați pot beneficia de o a treia opțiune, care le va permite să configureze excepții ce urmează a fi excluse de la scanare. Această opțiune ar putea fi utilă în cazul în care dorești să minezi criptomonede pe dispozitivul tău și să blochezi automat orice alte activități detectate.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader