Ziua mondială a backup-ului: ești gata să faci față pierderii sau furtului de date?

Bitdefender

29 Martie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ziua mondială a backup-ului: ești gata să faci față pierderii sau furtului de date?

Se poate întâmpla oricui și în orice moment să piardă date. Indiferent că este vorba despre o eroare umană, probleme tehnice, furt fizic sau atacurile unor hackeri, în fiecare an, milioane de oameni sunt afectați de pierderea datelor.

Știai că... ?

  • 249 de telefoane sunt furate în fiecare zi în Londra conform BBC /rapoartelor pentru anul 2022 ale Poliției metropolitane.
  • 45% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani și-au pierdut telefonul sau este foarte probabil să facă acest lucru, potrivit Statista.

Ziua mondială a backup-ului încurajează utilizatorii să reflecteze asupra importanței datelor și asupra implicațiilor nefaste ale neglijării securității dispozitivelor și computerelor pe care se regăsesc aceste date.

Cum se produce pierderea datelor?

Poate fi o experiență îngrozitoare să pierzi amintiri prețioase stocate pe hard disk sau pe telefon sau să cazi în capcana unui escroc digital care urmărește să-ți fure informațiile sau să-ți blocheze accesul la acestea pentru a cere o răscumpărare.

Poți prelua controlul asupra securității datelor și îți poți proteja datele fiind proactiv și apărându-te împotriva următoarelor scenarii:

  • Eroare umană: din greșeală, ștergi fișiere importante, îți rătăcești sau îți pierzi dispozitivele
  • Erori de hardware sau probleme în urma cărora îți pierzi fotografiile de familie, documentele de lucru și alte informații cu caracter sensibil
  • Indivizi rău-intenționați: îți este furat dispozitivul sau infractorii cibernetici preiau controlul asupra dispozitivului tău și te amenință cu ștergerea tuturor datelor tale importante dacă nu plătești răscumpărarea

Punerea în aplicare a celor mai bune practici pentru strategia ta de backup pentru 2024

Ziua mondială a backup-ului este o inițiativă globală, care îndeamnă utilizatorii să acorde prioritate protecției datelor și securității.

Deși probabil că ai multe de făcut în această săptămână pentru a finaliza pregătirile pentru Paște, este cel mai bun moment să începi să-ți faci un plan strategic pentru backup-ul datelor tale.

Ia lucrurile pas cu pas și stabilește-ți obiective realizabile, care să te ajute să te îndrepți către o strategie cuprinzătoare pentru a preveni pierderea datelor, care îți va permite în cele din urmă să economisești timp și bani și să eviți alte consecințe pe plan emoțional.

Nu rata oportunitatea de a-ți proteja în mod corespunzător amintirile și documentele importante și află cele mai bune practici de backup:

  • Verifică în mod frecvent și identifică fișierele și documentele la care dorești să faci backup.
  • Reține regula 3-2-1. Conform acestei strategii, trebuie să păstrezi trei copii ale datelor, să folosești două medii diferite de stocare (o combinație între un hard disk extern și un spațiu de stocare în cloud) și să păstrezi o copie off-site.
  • Apelează la un furnizor fiabil de servicii de stocare în cloud, care cu practici solide de securitate pentru protecția datelor împotriva daunelor fizice și a furtului.
  • Nu te baza exclusiv pe dispozitivele tale inteligente ca metodă infailibilă de stocare pentru datele și documentele tale. Dispozitivele se pot deteriora, pot fi pierdute sau furate.

Întrucât Ziua mondială a backup-ului se apropie, ia-ți angajamentul de a face backup și reamintește-le prietenilor și familiei tale să-și revizuiască și ei planul de recuperare a datelor.

Backup-ul de date poate fi un proces extrem de productiv, care să te ajute să-ți structurezi și să-ți organizezi datele și fișierele.

Reîmprospătează-ți planul de securitate a datelor protejându-ți datele valoroase și amintirile de infractori și atacurile cibernetice. Consultă planurile de securitate Bitdefender, care nu numai că includ caracteristica premiată de protecție antimalware pentru dispozitivele din locuința ta, ci se pot combina și cu un VPN puternic și, ca metodă ușoară de securizare a parolelor și altor date sensibile, cu serviciile de protecție a identității pentru a-ți menține viața digitală în siguranță.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader