2 minute

Unde este utilizat Internetul Lucrurilor (IoT)?

Bitdefender

13 August 2019

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Unde este utilizat Internetul Lucrurilor (IoT)?

Privește în jurul tău. Indiferent că te afli într-o încăpere sau undeva în aer liber, este posibil să dai peste un gadget Internet of Things. Obiectele care se conectează la internet sunt omniprezente și ne-am obișnuit atât de mult cu ele încât mulți dintre noi nici nu le mai observăm.

Lista obiectelor IoT pentru care ne fac viața de acasă mai ușoară este vastă – puține lucruri nu au fost actualizate la o versiune smart. Termostatele pot regla temperatura camerei pe tot parcursul zilei, televizoarele pot reda conținut online, frigiderele pot găsi rețete pentru ingredientele pe care le conțin și becurile inteligente își pot schimba intensitatea și culoarea, în funcție de ora din zi și de starea ta de spirit.

De asemenea, tehnologia IoT a ajutat companiile să-și crească eficiența și profitul. Datele de la sistemele conectate ajută companiile să analizeze și să înțeleagă comportamentul și nevoile clienților. În același timp, pot să îmbunătățească fluxul operațional. Astfel, accesul la acești indicatori poate determina o schimbare de strategie la nivel de companie.

Într-o fabrică, tehnologia IoT poate contribui la menținerea echipamentelor în stare de funcționare. Echipamentele inteligente transmit alerte legate de lucrările de întreținere sau automatizează sarcini. Astfel, Internetul Lucrurilor reduce costurile și îmbunătățește calitatea produselor.

Mai mult decât atât, diverse sectoare de infrastructură critică se bazează pe sisteme conectate și pe informațiile pe care acestea le furnizează de pe teren. Spre exemplu:

  • Contoarele inteligente oferă companiilor de furnizare a energiei electrice, în timp real sau aproape în timp real, informații despre consum.
  • Sistemele inteligente de irigații funcționează în tandem cu stațiile meteorologice.
  • În sănătate, folosim dispozitive inteligente pentru a monitoriza constant starea de sănătate a pacienților.
  • În orașele mari și aglomerate, tehnologia IoT este folosită pentru a gestiona fluxul de trafic pe baza nivelului de aglomerație al unei intersecții.
  • Serviciile de intervenție în caz de urgență utilizează tehnologia IoT pentru a măsura traficul și condițiile meteorologice sau pentru a primi alerte cu privire la focurile de armă din întregul oraș.
  • În domeniul transportului, sistemele conectate contribuie la gestionarea flotei auto, monitorizarea stării vehiculelor și limitarea zonei de activitate prin geofencing.

Concluzia noastră este că, în prezent, suntem înconjurați de rețele IoT și indiferent de locul și modul în care interacționăm cu aceste tehnologii, obiectele smart ne îmbunătățesc viața.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader