Tehnologii din Bitdefender BOX: Detecția dispozitivelor

Bitdefender

17 Octombrie 2019

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Tehnologii din Bitdefender BOX: Detecția dispozitivelor

Știm că tehnologia poate fi copleșitoare, în special când vine vorba de siguranța online. De aceea, ne dorim să vă oferim soluții de securitate cibernetică accesibile, care pot fi controlate printr-o simplă apăsare de buton. Acest articol – parte a unei serii – are ca scop explicarea mai multor tehnologii inovatoare de la Bitdefender care reprezintă pietrele de temelie ale Bitdefender BOX.

Dispozitivele conectate la internet ne-au schimbat viețile rapid, fără să ne dăm seama. Smartphone-urile, sistemele inteligente de iluminat și televizoarele conectate sunt nelipsite din locuința modernă. Din 2015, numărul dispozitivelor conectate la internet a crescut vertiginos, iar utilizatorii au acum aproximativ 15 dispozitive per locuință.

Astfel, protecția dispozitivelor a devenit extrem de importantă pentru siguranța utilizatorilor, dar și pentru siguranța internetului în sine.  Însă înainte de a putea proteja un dispozitiv conectat, utilizatorul trebuie să știe că are un astfel de dispozitiv.

Aici intră în scenă Detecția dispozitivelor

Detecția dispozitivelor este o tehnologie de bază a Bitdefender BOX — liantul care unește toate celelalte caracteristici. În momentul în care un utilizator conectează un dispozitiv la Bitdefender BOX, acesta este scanat automat cu ajutorul mai multor tehnologii, inclusiv tehnologii brevetate Bitdefender, pentru a determina anumite caracteristici. Printre informațiile de identificare a dispozitivului se numără numele, tipul sau categoria dispozitivului, producătorul, adresa IP și adresa MAC. Tehnologiile integrate în Bitdefender BOX pot obține diferite informații despre un dispozitiv doar cu ajutorul adresei MAC, un număr de identificare unic atribuit din fabrică unui dispozitiv din rețea. Aceste informații se adaugă informațiilor specifice dispozitivului, cum ar fi serviciile expuse și modul în care acestea se identifică, sistemul de operare etc.

Odată ce dispozitivul este identificat, Bitdefender BOX îi asociază o pictogramă și îi permite utilizatorului să îi modifice numele. Android-554g39dg543 poate deveni Telefonul tatei printr-o simplă apăsare de buton, astfel utilizatorii pot ține mai ușor evidența dispozitivelor conscute.

Dispozitivelor descoperite nu li se atribuie doar denumiri interesante; li se pot atribui și deținători – Bitdefender BOX permite gruparea dispozitivele în funcție numele membrului familiei căruia îi aparțin. Dispozitivele utilizate împreună cu alți utilizatori pot fi adăugate în categoria Casă, în timp ce dispozitivele care aparțin musafirilor care se conectează ocazional la Bitdefender BOX au un director dedicat, denumit Oaspeți.

Bitdefender BOX cuprinde, de asemenea, o categorie specială de dispozitive care pot fi administrate mai discret. Categoria Copii, în care sunt incluse dispozitivele care aparțin copiilor, poate fi utilizată de modulul Control Parental pentru a stabili intervalele de utilizare a dispozitivelor și limitările de conectivitate.

Detecția dispozitivelor nu servește doar la organizarea dispozitivelor. Permite totodată tehnologiei noastre de Evaluare a vulnerabilităților să găsească soluții pentru anumite dispozitive în timpul verificărilor de securitate. Aceasta vă permite și să țineți evidența dispozitivelor care au acces la rețea și detectează imediat eventualii intruși.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Bitdefender BOX și capacitățile sale, puteți accesa pagina produsului sau pagina noastră de Youtube pentru recomandări, sugestii și videoclipuri explicative.

 

 

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader