Ce aplicații periculoase a blocat Bitdefender App Anomaly Detection

Bitdefender

21 Septembrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ce aplicații periculoase a blocat Bitdefender App Anomaly Detection

Noua tehnologie de protecție în timp real App Anomaly Detection, integrată în Bitdefender Mobile Security pentru Android, reprezintă un nivel de protecție unic la nivelul industriei, care a început deja să genereze rezultate foarte bune și care promite să îmbunătățească considerabil experiența utilizatorului pe această platformă.

În mod normal, lansarea unei tehnologii în premieră la nivelul industrii generează rezultate interesante, ceea ce s-a întâmplat și prin adăugarea App Anomaly Detection la soluția Bitdefender Mobile Security for Android. De acum încolo, hackerilor le va fi mai dificil să se ascundă, întrucât aplicația, prin acțiunile sale, le va demasca intențiile rele.

Noua tehnologie funcționează prin analizarea comportamentului aplicațiilor după ce sunt instalate. Acest lucru este important având în vedere eforturile pe care le fac infractorii pentru a-și ascunde intențiile, cum ar fi să se asigure că aplicațiile rămân inactive pe perioade mari de timp înainte de a acționa, să promoveze actualizări care transformă o aplicație legitimă într-o amenințare și chiar să valorifice vulnerabilități de tip zero-day pentru a compromite un dispozitiv.

Acțiunile tale le arată tuturor cine ești

Dacă acest lucru se aplică în cazul oamenilor, cu siguranță se aplică și aplicațiilor. Modul în care se comportă o aplicație în fundal poate dezvălui rapid intențiile acesteia, chiar dacă, inițial, părea a fi o aplicație legitimă.

Unul dintre primele aspecte pe care le-am descoperit imediat ce am activat această caracteristică este faptul că utilizatorii descarcă de bună voie un volum mare de adware și malware potențial, fără să fie nevoie, la început, de vreun truc. Numeroși utilizatori Android caută aplicații piratate, jocuri complete, instrumente de piratare și software-uri similare.

Realitatea este că o mare parte din conținutul care apare pe prima pagină de rezultate la orice căutare pe internet este inundat de aplicații periculoase. Oamenii sunt păcăliți să descarce aplicații Android false care, în cel mai fericit caz, vor instala un sistem de adware pe ecranul complet, dificil de eliminat.

Nu sunt doar reclame, ci ceva mult mai periculos

Analiza noastră a demonstrat că majoritatea acestor aplicații false sunt, de fapt, programe adware deghizate. Cel mai probabil, acestea sunt generate cu zecile de mii, într-un mod automat, pentru a crea iluzia că există versiuni și iterații diferite.

Adware-ul în sine este agresiv, se ascunde într-un mod inteligent din calea utilizatorului și este dificil de eliminat. De fapt, adware-ul nici măcar nu se manifestă în primele câteva săptămâni, ci rămâne ascuns. Însă, în momentul în care încearcă să întreprindă o acțiune pe dispozitivul utilizatorului, cum ar fi să afișeze un ad pe ecranul complet, tehnologia App Anomaly Detection va informa rapid utilizatorii cu privire la pericole.

După activarea noii tehnologii Bitdefender, am observat mai multe tipuri de malware care erau instalate în sisteme și care erau mult mai periculoase. Utilizatorii încearcă să instaleze aplicații care conțin riskware, o varietate de amenințări care pot fura toate tipurile de informații de pe dispozitive, precum și troieni bancari.

Chiar mai rău, o parte dintre aplicațiile detectate de App Anomaly Detection conțin viruși troieni care pot fura date financiare, aplicații de tip log keystroke, pot face capturi de ecran și multe altele.

De asemenea, o altă tendință observată este răspândirea stalkerware, un tip periculos de aplicații utilizate de persoane pentru a-și spiona copiii sau partenerii de viață.

În mare parte, utilizatorii consideră că instalează aplicații legitime. În realitate, aceste aplicații se aseamănă celor autentice doar prin denumire. Magazinele și site-urile web terțe sunt pline de astfel de aplicați false, devenind canalele principale de distribuție.

Bitdefender Mobile Security for Android integrează gratuit tehnologia App Anomaly Detection și adaugă un nou nivel de securitate care nu se regăsește nicăieri în industrie.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader