Șase sfaturi care să te ajute să-ți protejezi confidențialitatea și portofelul împotriva anunțurilor false pe Instagram

Bitdefender

12 Aprilie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Șase sfaturi care să te ajute să-ți protejezi confidențialitatea și portofelul împotriva anunțurilor false pe Instagram

E greu să-i reziști unui lucru care ți se oferă gratuit, mai ales când acela e cel mai nou model de smartphone. Cele mai recente rapoarte arată că șarlatanii au revenit la vechile trucuri, vizând utilizatorii de pe Instagram prin anunțuri false prin care oferă dispozitive iPhone 13 gratuit (giveaway).

Infractorii creează conturi de Instagram false și momesc utilizatorii cu mesaje care îi anunță că au câștigat cel mai nou smartphone Apple. Utilizatorii care, fără să-și dea seama, interacționează cu postarea falsă și fac clic pe un link încorporat, sunt direcționați către un site web de phishing unde li se solicită să introducă date personale și informații de pe cardul bancar. În loc de a primi un telefon gratuit, utilizatorii de Instagram ajung să fie victime ale unei fraude.

Pe Instagram și alte rețele de socializare se oferă adesea produse gratuite în scop promoțional și prin diverse sponsorizări, de aceea escrocii aleg rețelele digitale cu un public mare pentru a înșela victimele credule.

În fiecare zi se postează mesaje false și reclame frauduloase și, cu toate că poate te consideri un cunoscător versat al mediului cibernetic și ai impresia că nu poți fi păcălit, o secundă de neatenție e suficientă ca să fii luat prin surprindere.

Aruncă o privire pe sfaturile și recomandările noastre care te vor ajuta să nu cazi pradă înșelăciunilor de tipul giveaway de pe Instagram:

· Nu face clic pe linkuri din postări sau mesaje directe care îți spun că ai câștigat ceva și atât. Dacă nu ai participat la nicio tombolă online reală, ignoră mesajul. Campaniile de tip giveaway reale trebuie să fie clar vizibile pe platformă și să fie însoțite de informații ușor de accesat privind termenii și condițiile

· Nu introduce niciodată datele cardului bancar pentru a plăti transportul sau alte comisioane pentru un produs pe care se presupune că l-ai câștigat. Dacă mesajul sau postarea spune că ai câștigat ceva, n-ar trebui să fie nevoie să plătești comisioane de procesare. Tombolele online reale nu le solicită niciodată participanților să furnizeze informații sensibile sau să plătească transportul

· Tratează cu suspiciune conturile și postările care conțin greșeli de ortografie și gramaticale, care folosesc excesiv emoji-uri și fotografii care par a fi modificate.

· Modifică setările de securitate și confidențialitate de pe Instagram pentru a limita șansele de a fi etichetat în scheme similare și pentru a gestiona cine te poate contacta prin mesaje directe.

· Raportează întotdeauna mesajele frauduloase și înșelăciunile înainte să blochezi contul.

· Instalează o soluție de securitate care oferă protecție anti-phishing și anti-fraude pentru a bloca site-urile suspecte și a te avertiza în legătură cu orice încercări de a fi fraudat.

Bitdefender și-a asumat angajamentul să te protejeze pe tine și datele tale  împotriva oricăror înșelăciuni și amenințări digitale, inclusiv celor care se răspândesc prin platformele tale preferate de socializare. Pe lângă soluția câștigătoare a mai multor premii de protecție malware compatibilă cu toate sistemele de operare majore, cea mai nouă funcție, Scam Alert integrată în Bitdefender Mobile Security for Android te notifică atunci când primești linkuri periculoase prin SMS sau notificări. Așadar, indiferent dacă este vorba despre o persoană rău intenționată sau un prieten apropiat care ți-a trimis, fără să-și dea seama, un link periculos, poți scăpă ușor de tentativele de phishing care îți amenință bunăstarea financiară.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader