Protejează-ți confidențialitatea. Cum să îți ascunzi datele din rezultatele căutărilor Google

Bitdefender

08 Decembrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Protejează-ți confidențialitatea.
Cum să îți ascunzi datele din rezultatele căutărilor Google

Având în vedere situațiile tot mai dese de utilizare necorespunzătoare a datelor confidențiale, este extrem de important să controlul locul și momentul în care informațiile noastre personale devin vizibile. În acest sens, poți utiliza un instrument Google numit „Results about you” (Rezultate despre tine), care nu numai că te notifică atunci când datele tale personale apar în rezultatele căutărilor Google, ci îți permite și să iei măsuri și să eviți ca această problemă să devină recurentă.

Odată activat, instrumentul „Rezultate despre tine” monitorizează internetul cu maximă atenție și te alertează dacă datele tale personale sunt detectate ca rezultat al unei căutări.

Google identifică următoarele categorii ca informații care permit identificarea persoanelor (PPI) potențial riscante:

  • Numerele de identificare confidențiale emise de autorități (de exemplu, codurile numerice personale)
  • Conturile bancare sau numerele cardurilor bancare
  • Semnături olografe și imagini cu documentele de identificare
  • Evidențe extrem de sensibile (cum ar fi dosare medicale)
  • Date personale de contact, cum ar fi adresa de domiciliu sau numărul de telefon
  • Date de autentificare securizată

Este important să înțelegi că, deși instrumentul Google restricționează vizibilitatea datelor tale în rezultatele căutărilor, nu șterge datele de pe internet.  Datele rămân, însă sunt ascunse și nu pot fi accesate printr-o simplă căutare.

Cum să folosești instrumentul: „Rezultate despre tine” poate fi accesat direct, atât de pe browserele web, cât și prin aplicația mobilă.

1. Acces: În browser, conectează-te la Google și accesează pagina relevantă. În aplicație, apasă pe profilul tău și selectează „Rezultate despre tine” din meniul derulant.

2. Configurare: Selectează „Începe” și urmează indicațiile până când ți se solicită date personale, cum ar fi adresa de domiciliu, numărul de telefon și adresa de e-mail.

3. Validare și notificări:Verifică dacă datele furnizate sunt corecte. Apoi alege metoda preferată în care să fii notificat.

4. Revizuire: La „Rezultate de revizuit”, cercetează datele găsite de instrument. Această secțiune afișează marcajul temporal al ultimei scanări și statusul oricărei solicitări de ștergere a datelor: în curs de desfășurare, aprobată sau respinsă.

În vreme ce „Rezultate despre tine” este un instrument gratuit util, este esențial să înțelegi că ascunderea datelor din rezultatele căutărilor nu presupune ștergerea lor în totalitate.

Pentru o protecție mai completă a datelor tale online, ia în considerare instrumente precum Bitdefender Premium Security.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader