Riscurile utilizării mai intense a aplicațiilor mobile în perioada sărbătorilor

Bitdefender

19 Decembrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Riscurile utilizării mai intense a aplicațiilor mobile în perioada sărbătorilor

Activitatea online se intensifică în perioada sărbătorilor de iarnă și, când vine vorba de securitatea cibernetică, acest lucru poate însemna un singur lucru: riscuri sporite care pot pune capăt planurilor tale de sărbători sau de călătorie.

Unul dintre aceste riscuri derivă din schimbările în comportamentele utilizatorilor, în special utilizarea mai intensă a dispozitivelor mobile și aplicațiilor noi, cum ar fi:

  • Aplicațiile de cashback/cupoane, aplicații ale retailerilor sau de călătorii, pentru a economisi bani atunci când faci cumpărături de pe dispozitivele mobile
  • Aplicații de livrare de mâncare pentru confort și reduceri
  • Aplicații matrimoniale și de socializare
  • Aplicații cu jocuri pentru cei care au timp liber și doresc să se distreze împreună cu familia și prietenii

Este doar o aplicație nouă pe telefonul meu. Ce se poate întâmpla rău?

Instalarea aplicațiilor de pe surse necunoscute sau accesarea linkurilor din videoclipuri de pe YouTube sau chiar din magazinele oficiale care conțin malware sau care ascund intenții periculoase, îți afectează dispozitivul sau îți fură date confidențiale de pe dispozitivul mobil. Acestea pot include:

  • Adware: software nedorit care, odată instalat pe un dispozitiv, începe să afișeze reclame și notificări pop-up nedorite, să îți monitorizeze comportamentul online/să colecteze date cu caracter personal, fără să știi, să îți încalce confidențialitatea și să îți afecteze experiența online.
  • Spyware și viruși troieni care fură date de autentificare: software periculos care îți poate monitoriza activitatea pe dispozitivele mobile și îți poate fura informațiile sensibile, datele de pe cardurile bancare și datele de autentificare
  • Aplicații false: pot pretinde că sunt aplicații oficiale pentru a te păcăli să-ți furnizezi datele de conectare, informațiile financiare sau alte date confidențiale
  • Ransomware: aplicații false care ascund ransomware ce vizează dispozitive mobile care pot fura date confidențiale, îți pot bloca dispozitivul și îți vor ține informațiile ostatice până când plătești o sumă mare

3 pași simpli care să te ajute să te protejezi împotriva aplicațiilor periculoase care se ascund la vedere

  • Instalează aplicații numai de pe magazinele de aplicații oficiale după ce ai citit recenziile și te-ai documentat online. Dacă găsești aplicații pe magazine de aplicații sau platforme online terțe, încearcă, în schimb, să găsești alternative pe magazinele oficiale.
  • Verifică permisiunile pe care le solicită aplicațiile înainte să le instalezi pe dispozitivul tău. Aplicațiile care solicită acces la caracteristici de pe dispozitivul tău și conținut îți pot compromite securitatea. Dacă aplicația necesită numai anumite permisiuni care îi permit să funcționeze, însă solicită acces la date confidențiale, aceasta poate fi un spyware deghizat.
  • Utilizează o soluție de securitate pentru a scana aplicațiile înainte de a le instala. Scanează aplicațiile noi/fișierele de instalare înainte de a le lansa pentru a detecta spyware-ul și alt software periculos care te-ar putea afecta pe tine și dispozitivul tău.

Mai bine să fii precaut decât să-ți pară rău

Este întotdeauna mai bine să eviți magazinele de aplicații și paginile web terțe atunci când cauți o aplicație. Nu ai vrea ca un software periculos să stea ascuns pe dispozitivul tău. Însă, pot exista situații când va trebui să apelezi la surse în care nu ai încredere pentru a instala aplicații, de exemplu, atunci când aplicația este în faza de testare beta. Îți recomandăm să îți iei câteva măsuri de precauție pentru a evita riscurile în astfel de cazuri.

Protejează-ți dispozitivul mobil, identitatea și amintirile cele mai prețioase cu Bitdefender

Infractorii cibernetici își îmbunătățesc permanent tacticile. De ce să nu faci și tu același lucru?

Bitdefender Mobile Security îți oferă o metodă ușoară și sigură pentru a te proteja împotriva amenințărilor care vizează dispozitive mobile care îți pot strica Crăciunul. În afară de numeroasele avantaje în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea, mai poți beneficia și de o premieră în industrie: tehnologia Detecție anomalii în aplicații. Această caracteristică oferă un nivel suplimentar de securitate, foarte necesar, care te va proteja împotriva aplicațiilor periculoase care se ascund pe dispozitivul tău și care încă nu au manifestat un comportament periculos.

Aceasta este un nivel de protecție în timp real și bazat pe comportamente, care se adaugă soluției Bitdefender Mobile Security for Android, pentru a detecta imediat aplicațiile periculoase care încearcă să evite detecția obișnuită adoptând un comportament periculos latent.

Fără Bitdefender Mobile Security Cu Bitdefender Mobile Security
-          Atunci când descarci aplicații care pot integra caracteristici periculoase inactive, îți pui în pericol identitatea și banii. -          Obții protecție împotriva aplicațiilor suspecte care pot adopta un comportament periculos latent, prin soluția Detecție anomalii în aplicații.
-          Nu știi dacă un link pe care îl primești prin mesaje/notificări pe dispozitivul tău Android conțin o tentativă de phishing sau o fraudă. -          Primești notificări instantanee oricând primești un link, mesaje în cadrul aplicațiilor existente sau notificări de sistem pe dispozitivul Android cu Scam Alert.
-          Nu știi dacă aplicațiile de pe dispozitivul tău mobil sunt periculoase. -          Îți scanezi telefonul sau tableta Android imediat pentru a te asigura că toate aplicațiile sunt sigure, cu ajutorul caracteristicilor de scanare la cerere sau la instalare.
-          Riști să devii victimă a escrocilor și site-urilor web de phishing. -          Beneficiezi de protecție web sporită împotriva paginilor web false pe care este posibil să le accesezi fără să vrei atunci când navighezi.

Anul acesta, de sărbători, încearcă Bitdefender Mobile Security pentru a fi în siguranță și a-ți proteja banii!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader