Microsoft blochează automat 120 de extensii la produsele Office 365

Bitdefender

07 Aprilie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Microsoft blochează automat 120 de extensii la produsele Office 365

Microsoft se ocupă de o problemă majoră de securitate, după ce a publicat o listă de extensii de atașamente care vor fi blocate la trimiterea sau primirea anumitor tipuri de fișiere.

Una dintre cele mai mari probleme de securitate din lumea digitală este cauzată de oamenii care deschid atașamente de e-mailuri pe care nu ar trebui să le deschidă. O metodă de a rezolva acest lucru este ca utilizatorii să fie instruiți să facă ceea ce trebuie, dar asta nu duce întotdeauna la efectul dorit.

Astfel, următoarea opțiune ar fi aplicarea măsurii cu forța prin soluții software. Aceasta este și varianta aleasă de Microsoft pentru a elimina aceste probleme de securitate. De exemplu, compania blochează acum macrocomenzi descărcate din surse nesigure. Blocarea atașamentelor în Outlook și alte produse Office 365, cum ar fi OneNote, va îmbunătăți probabil securitatea, deoarece ia decizia din mâinile utilizatorilor.

„Una dintre cele mai des întâlnite metode de transmitere a virușilor informatici este prin fișierele atașate”, explică Microsoft. „Pentru a vă proteja pe dvs. și pe destinatarii dvs. împotriva virușilor informatici, Outlook blochează trimiterea și primirea anumitor tipuri de fișiere (cum ar fi .exe și anumite fișiere database) ca atașamente.”

În prezent, Microsoft blochează un număr total de 120 de extensii de fișiere. Unele dintre ele sunt ușor de recunoscut, cum ar fi .EXE sau .CMD. Dar la acestea se adaugă și fișierele .ISO, care este adesea folosite de atacatori pentru a ascunde atașamentul adevărat de soluțiile de securitate. Și fișierele .VB se numără printre tipurile de fișiere blocate, dar acest lucru este de așteptat pentru orice sursă Visual Basic. Campaniile de programe malware care utilizează fișiere Microsoft OneNote sunt un motiv principal pentru acest demers.

Utilizatorii care trebuie să trimită aceste tipuri de fișiere vor trebui să recurgă la variante alternative, pentru a respecta instrucțiunile Microsoft. Aceștia pot arhiva atașamentul, îl pot încărca în cloud și pot atașa ca link sau, pur și simplu, pot redenumi extensia în una care nu este blocată în mod implicit.

Organizațiile care rulează propriul server Microsoft Exchange vor putea personaliza aceste setări de securitate. Potrivit unui raport BleepingComputer, actualizările vor fi aplicate începând cu versiunea 2304 a OneNote și Office 2021, Office 2019 și Office 2016 până la sfârșitul lunii mai 2023.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader