Microsoft anunță retragerea browserului Internet Explorer 11

Bogdan BOTEZATU

28 August 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Microsoft anunță retragerea browserului Internet Explorer 11

Microsoft a anunțat primele etape de închidere a browserului Internet Explorer 11 în cadrul unui proces de eliminare progresivă, care va oferi utilizatorilor și companiilor suficient timp pentru a se orienta spre alte soluții.
Simpla eliminare a browserului din Windows nu este posibilă, cu toate că și acest lucru este probabil să se întâmple cândva anul viitor. Multe servicii și companii online încă utilizează infrastructura IE, iar acum trebuie să găsească alternative, în ciuda faptului că Microsoft încearcă din răsputeri să îl înlocuiască cu noul său browser Edge, bazat pe Chromium.
Deocamdată, începând cu 30 noiembrie 2020, aplicația web Microsoft Teams nu va mai fi compatibilă cu IE 11. Din 17 august 2021, aplicațiile și serviciile Microsoft 365 rămase nu vor mai fi compatibile cu browserul. Nu există un buton de pornire/oprire. Utilizatorii vor putea folosi serviciile respective cu IE, însă nu vor avea o experiență la fel de bună, căci unele funcții nu vor opera corespunzător.
„În ceea ce privește experiența utilizatorilor, noile funcții Microsoft 365 nu vor fi disponibile sau unele funcții nu vor mai opera la accesarea aplicației sau serviciului prin IE 11”. a declarat Microsoft. „Potrivit datelor menționate mai sus, clienții nu vor mai trebui să acceseze aplicațiile și serviciile Microsoft 365 utilizând IE 11, dar vrem să clarificăm faptul că IE 11 nu va dispărea și aplicațiile și investițiile clienților noștri realizate cu IE 11 vor continua să funcționeze.”
Microsoft nu a spus nimic despre logistică, însă se pare că IE 11 nu va fi eliminat din ecosistemul Windows, cel puțin nu încă. Din păcate, acest lucru înseamnă și că utilizatorii și companiile vor trebui să se confrunte cu noile vulnerabilități pentru care Microsoft nu va aplica patch-uri după încheierea oficială a perioadei de asistență pentru acest browser.
Există nenumărate exemple de persoane și companii care utilizează produse, servicii și programe software mult timp după încheierea perioadei de asistență. Windows XP și Windows 7 reprezintă exemple perfecte în acest sens, de vreme ce ambele sisteme de operare încă sunt utilizate în prezent, cu toate că Microsoft nu mai furnizează servicii de asistență pentru acestea de multă vreme. Probabil că același lucru se va întâmpla și în cazul Internet Explorer.
 

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader