2 minute

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a acuzat trei tineri care ar fi fost implicați în atacul de pe Twitter din iulie

Bogdan BOTEZATU

10 August 2020

Ad Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 90 de zile
Departamentul de Justiție al Statelor Unite a acuzat trei tineri care ar fi fost implicați în atacul de pe Twitter din iulie

 
Săptămâna trecută, Departamentul de Justiție din Statele Unite a acuzat trei bărbați care ar fi fost implicați în una dintre cele mai mari breșe de securitate de pe Twitter din istorie, care a condus la spargerea a 130 de conturi ale unor politicieni, celebrități și muzicieni cunoscuți.
Conform unei declarații din Florida, doi locuitori din Florida și un cetățean din Regatul Unit au fost responsabili pentru atac și sunt, în prezent, acuzați de complicitate la fraudă, complicitate la spălare de bani și accesarea intenționată a unui computer protejat.
Cei trei atacatori, a căror identitate a rămas secretă până la anunțul recent, ar fi reușit să înșele peste 400 de persoane printr-o fraudă isteață cu bitcoin, folosindu-se de conturi VIP de Twitter compromise.
„Contribui la binele comunității ca urmare a pandemiei de Covid-19. Toate monedele bitcoin trimise la adresa mea de mai jos vor fi trimise înapoi dublu. Dacă trimiți 1000 de dolari, îți voi trimite înapoi 2000 de dolari”, așa suna una dintre postările frauduloase de pe Twitter.
„Atacul de pe Twitter a constat dintr-o combinație de breșe de securitate tehnice și inginerie socială”, a arătat raportul. „Se pare că atacatorii au creat un cont de bitcoin fraudulos, au spart o serie de conturi VIP de Twitter, au trimis solicitări de pe respectivele conturi VIP de Twitter cu promisiunea falsă de a dubla orice sumă în bitcoin depusă în contul bitcoin fraudulos și apoi au furat sumele depuse de victime în contul respectiv.”
Dându-se drept persoane populare pe rețelele de socializare, atacatorii au obținut peste 100.000 de dolari în bitcoin din tranzacțiile efectuate de victime. Cu toate că inițial înșelătoria a funcționat, cei trei tineri au depus mult prea puține eforturi pentru a-și ascunde identitățile, folosind adresele IP de acasă și permisele de conducere pentru a valida conturile Bitcoin.
„La deschiderea unei anchete pentru investigarea acestui atac, anchetatorii noști au lucrat rapid pentru a identifica și localiza responsabilii”, a declarat John F. Bennett, agent special principal al FBI San Francisco. „Cu toate că anchetele pentru breșele de securitate pot dura uneori chiar și câțiva ani, anchetatorii noștri i-au putut aresta pe atacatori în câteva săptămâni”.
Se pare că atacatorii au spart peste 100 de conturi de pe rețelele de socializare și au înșelat atât utilizatorii conturilor, cât și alte persoane care au trimis bani după ce au văzut solicitările frauduloase”, a declarat Brian C. Rabbitt, procuror principal la Divizia penală a Departamentului de Justiție. „Anchetarea rapidă a acestui atac este o dovadă a expertizei anchetatorilor noștri, a angajamentului nostru de a răspunde rapid la atacurile cibernetice și a relațiilor noastre cu autoritățile de aplicare a legii din întreaga lume.”
 

tags


AutorSe întâmplă acum

Populare

Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

01 Martie 2021

3 minute
Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

16 Februarie 2021

3 minute

FOLLOW US ON

SOCIAL MEDIA


Articole similare

Spammerii recurg la înșelăciuni cu ocazia sărbătorilor pentru a fura date și bani de la cumpărători Spammerii recurg la înșelăciuni cu ocazia sărbătorilor pentru a fura date și bani de la cumpărători
Bitdefender

26 Noiembrie 2021

10 minute
Setări esențiale pentru a-ți păstra contul LinkedIn în siguranță Setări esențiale pentru a-ți păstra contul LinkedIn în siguranță
Bitdefender

22 Noiembrie 2021

4 minute
Angajații Instagram au fost păcăliți să creadă că șeful lor a decedat și i-au blocat contul Angajații Instagram au fost păcăliți să creadă că șeful lor a decedat și i-au blocat contul
Bitdefender

22 Noiembrie 2021

1 minut