Cum poate o soluție de securitate să îți protejeze dispozitivele, confidențialitatea și datele cu caracter personal de Crăciun și nu numai?

Bogdan BOTEZATU

21 Decembrie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum poate o soluție de securitate să îți protejeze dispozitivele, confidențialitatea și datele cu caracter personal de Crăciun și nu numai?

În timp ce lumea se pregătește pentru un Crăciun cum nu s-a mai văzut, infractorii cibernetici se pregătesc pentru una dintre cele mai aglomerate și mai profitabile perioade din an. Infractorii știu că ești ocupat căutând cadouri pentru cei dragi pe ultima sută de metri și profită de activitatea ta online sporită pentru a compromite dispozitivele și conturile online și a fura date personale și financiare.

Infractorii experimentați au inventat moduri noi și creative de a păcăli utilizatorii de pe internet să își furnizeze datele cu caracter personal și banii de-a lungul anului. Deși probabil consideri că ești pregătit pentru a face față provocărilor și că ți-ai perfecționat abilitățile în materie de securitate cibernetică pentru a bloca atacurile, un moment de neatenție poate pune capăt bucuriei de Crăciun.

Instalarea unei soluții de securitate complete și ușor de utilizat te poate ajuta să te relaxezi și să te concentrezi pe ce contează cel mai mult – bunăstarea ta și a familiei tale.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când faci upgrade sau instalezi o soluție de securitate pe dispozitivele conectate la internet:

Protecție anti-malware și anti-ransomware completă

O soluție de securitate care oferă niveluri multiple de protecție pentru a-ți proteja dispozitivele și datele împotriva amenințărilor cibernetice noi și existente este esențială în contextul securității cibernetice de anul acesta. Fie că accesezi un site web fals, creat în scopuri de fraudă, sau descarci o aplicație infectată cu malware pe dispozitivul tău, software-ul local de securitate va bloca imediat amenințarea și îți va proteja dispozitivele împotriva compromiterii.

Numărul atacurilor, care variază de la troieni meniți să exploateze informațiile bancare, la infecții cu ransomware care criptează dispozitivele utilizatorilor până la plata unei răscumpărări, a crescut considerabil de la începutul crizei sanitare. Se așteaptă ca aceste atacuri să se răspândească și după Crăciun și Anul Nou, în contextul continuării lucrului de acasă în numeroase domenii.

Protejează-ți prezența și cumpărăturile online folosind un VPN

Adăugarea unui VPN la soluția ta de securitate va spori siguranța în mediul online, deoarece software-ul criptează automat traficul din rețea de fiecare dată când intri online, fie că vizionezi filmul preferat, faci cumpărături sau operațiuni de banking. Infractorii nu vor putea să îți spioneze conversațiile, să îți fure datele de autentificare sau să te determine să accesezi site-uri web periculoase care imită site-urile tale preferate de cumpărături.

În plus, dacă intenționezi să pleci în vacanță de sărbători, această caracteristică îți poate proteja dispozitivele împotriva rețelelor Wi-Fi nesigure, ceea ce îți va permite să navighezi pe internet în siguranță.

Protecție împotriva fraudelor online atunci când faci cumpărături

Infractorii profită la maxim de sezonul cadourilor bombardându-te pe e-mail și pe rețelele de socializare cu anunțuri false și înșelătorii pentru a-ți fura informațiile privind cardul bancar și parolele conturilor. O soluție de securitate cu o caracteristică anti-phishing avansată te poate proteja detectând site-urile web deghizate în site-uri sigure. Poți face cumpărături și operațiuni de banking online în siguranță, fără să mai petreci timp verificând validitatea sau oferta furnizorilor.

Caracteristica de scanare a rețelei de acasă pentru a împiedica atacatorii să pătrundă în rețeaua ta

Dispozitivele inteligente de acasă nu lipsesc de pe listele de ținte ale infractorilor cibernetici. Scanarea regulată a rețelei de acasă pentru detectarea dispozitivelor vulnerabile sau nedorite care sunt conectate la aceasta, dar și a erorilor de securitate, îți poate proteja rețeaua împotriva infiltrărilor și atacurilor. Vei primi alerte în timp real și ți se vor oferi recomandări de securitate de fiecare dată când un dispozitiv nou se conectează la rețeaua ta de acasă.

Dacă lași garda jos de sărbători, e posibil să existe consecințe devastatoare, în special acum, când te concentrezi asupra planurilor de reuniune cu familia și prietenii. Nu lăsa pe nimeni să îți fure primul Crăciun digital!

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader