Cum ne protejăm de Phishing?

Bitdefender

18 Iulie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum ne protejăm de Phishing?

În contextul în care tentativele de phishing sunt din ce în ce mai numeroase, dar și din ce în ce mai sofisticate și greu de detectat, ING Bank și Bitdefender lansează un parteneriat pentru a încuraja utilizatorii să folosească soluții de securitate pentru a-și proteja datele și a preveni fraudele.

Folosim telefonul mobil pentru o mare parte din operațiunile zilnice și uneori, se întâmplă să nu acordăm atenția cuvenită atunci când primim mesaje prin SMS, e-mail sau aplicații de mesagerie. Este extrem de important să reținem că nicio bancă nu va cere niciodată unui client să intre în aplicația de internet banking de pe un link și să își introducă credențialele (utilizatorul și parola) sau datele cardului (numărul de card, codul CVV2, data de expirare).

Fraudele digitale au devenit o afacere „la cheie” pe dark web, iar valoarea daunelor din atacuri cibernetice este estimată la 10 trilioane de dolari până în anul 2025. Spre deosebire de anii precedenți, acum există specialiști care se ocupă de crearea mecanismelor de fraudă și a paginilor false; de aceea, vedem tot mai mult astfel de atacuri. În același timp, o altă tendință populară este promovarea mesajelor înșelătoare în motoarele de căutare și pe platformele de social media.

Mai mult, iată ce alte sfaturi au experții Bitdefender pentru a vă proteja de atacatorii cibernetici:

  • Nu cumpăra produse promovate prin e-mailuri nesolicitate;
  • Folosește conexiunea de date mobile a telefonului sau a tabletei în defavoarea rețelelor Wi-Fi publice;
  • Nu furniza niciodată datele cardului tău, banca nu îți va cere niciodată date confidențiale pe e-mail;
  • Folosește o soluție antivirus actualizată și scanează periodic dispozitivele, mai ales înainte de a efectua tranzacții/ plăți online;
  • Evită accesarea linkurilor și a fișierelor atașate provenite din surse nesigure;
  • Nu intra în aplicația bancară din linkuri primite pe e-mail sau SMS sau tastând în motorul de căutare numele aplicației;
  • Nu transmite codul primit de la bancă prin SMS altor pesoane prin orice canal și nu îl introduce într-o pagină web;
  • Asigură prin back-up datele de pe terminal, fie în cloud sau pe un dispozitiv extern.

Un alt sfat important este să folosiți soluții de securitate pentru a vă proteja activitatea online. În cadrul parteneriatului nostru, toți clienții ING vor putea testa gratuit soluția Bitdefender Total Security timp de 30 de zile. Oferta poate fi accesată direct în Home’Bank. Ulterior, clienții ING pot achiziționa soluția Bitdefender Total Security, disponibilă pe 5 dispozitive, la un preț preferențial.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader