2 minute

Cum ne ajută Internetul Lucrurilor?

Bitdefender

05 Iunie 2019

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum ne ajută Internetul Lucrurilor?

Ideea principală din spatele conceptului Internet of Things este de a permite obiectelor să observe lumea fizică și să facă schimb de informații pentru a susține o acțiune. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, răspunsurile la modele specifice au devenit automatizate, regulile pentru declanșarea unei acțiuni fiind stabilite de către oamenii.

Astfel, un răspuns scurt și simplu la întrebarea din titlu ar fi că Internetul Lucrurilor ajută la „colectarea de date și utilizarea acestora pentru a determina un răspuns adecvat”. Unii preconizează că se va atinge o medie globală de 6,1 sisteme IoT/utilizator. Este evident că există o mulțime de date în jurul nostru, iar valorificarea acestora reprezintă un obiectiv pentru sistemele smart.

În orice segment de piață, tehnologia dispozitivelor inteligente este menită să sporească eficiența și confortul, să reducă costurile și eforturile prin automatizare, să ajute la identificarea blocajelor sau să monitorizeze o situație și să recunoască un rezultat.

Pentru utilizatorii individuali, acest lucru se traduce prin operațiuni pe care în curând le vom lua de bune, cum ar fi pregătirea cafelei de dimineață atunci când te trezești, setarea temperaturii optime în locuință când te întorci de la serviciu sau un frigider care afișează rețete pe baza ingredientelor pe care le ai deja.

Securitatea la nivel de perimetru, monitorizarea stării de sănătate și siguranța copiilor sunt, de asemenea, aspecte acoperite de IoT prin verificarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, prin furnizarea de informații despre locul în care se află copilul tău sau prin transmiterea pe telefon a unei alerte în caz de intrare prin efracție.

Mediile de producție pot utiliza Internetul Lucrurilor pentru automatizarea sarcinilor și a proceselor, monitorizarea echipamentelor sau gestionarea stocurilor. Infrastructura urbană se bazează pe această tehnologie pentru a eficientiza operațiunile, pentru a controla fluxul de trafic sau pentru a verifica nivelul de poluare a aerului. Toate aceste aplicații reduc intervenția umană și conduc la facilitarea operațiunilor.

Cu toate acestea, mecanismul din spatele obținerii unui efect în urma colectării datelor este mai complex. IoT se află pe prima linie: observă mediul înconjurător prin intermediul unor senzori dedicați, generează o reacție pe baza datelor pe care le observă sau transmite informațiile către alte sisteme, care analizează cifrele și compară informațiile pentru a lua o decizie mai complexă.

Gadgeturile conectate sunt aici pentru a ne face viața mai bună și nu vor dispărea prea curând. Prin urmare, specialiștii noștri vă recomandă să folosiți Bitdefender BOX, soluția de securitate IoT care vă protejează de hackeri.

 

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader