Crăciun fără înșelătorii online, în stilul Bitdefender

Alina BÎZGĂ

19 Decembrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Crăciun fără înșelătorii online, în stilul Bitdefender

Crăciunul trebuie să fie un moment de înțelegere și bucurie pentru toți. Nu un moment în care să-ți faci griji să nu cazi victimă infractorilor și hoților de identitate sau să nu ți se blocheze accesul la conturi.

Din nefericire, nivelul sporit de activități și cheltuieli în mediul online din timpul sărbătorilor aduce și un val nou de înșelătorii și fraude care îți pot strica momentele frumoase alături de cei dragi și spiritul de bucurie al Crăciunului.

Având în vedere că hackerii și șarlatanii își intensifică eforturile de a-ți fura banii și datele, iată ce poți face pentru a te bucura de un Crăciun fără probleme:

Protejează-ți cardurile bancare și informațiile atunci când cauți cadouri de Crăciun de ultim moment online

Probabil că ai mai auzit acest lucru de o mie de ori până acum, dar este esențial să-ți faci cumpărăturile online doar pe site-uri oficiale pentru a-ți proteja bunăstarea financiară. Adesea, hackerii creează site-uri asemănătoare cu cele oficiale pentru a-i păcăli pe consumatori să-și introducă datele de pe cardurile bancare.

Utilizează întotdeauna platforme de încredere atunci când faci cumpărături și evită să accesezi linkuri nesolicitate de „oferte speciale de Crăciun” pe care le primești prin e-mail, mesaje text sau platformele de socializare.

Poți fi cu un pas înainte site-urilor web care vor să te păcălească adăugând o soluție de securitate la setul de instrumente pentru protecție digitală, care oferă protecție în timp real, blocând încercările de a te face să accesezi un site fals. Alte beneficii includ un browser Windows dedicat, care va asigura confidențialitatea activităților tale de cumpărături online și tranzacții bancare, împreună cu un VPN de încredere, care criptează automat traficul tău în rețea împotriva celor care vor să te spioneze sau infractorilor cibernetici.

Anul acesta, de sărbători, fii rezistent la atacuri de tip phishing

Și atacurile de tip phishing s-au înmulțit în perioada de dinaintea Crăciunului. Este posibil să fi primit mesaje de phishing care par să vină de la o bancă, de la un retailer bine cunoscut sau un serviciu de livrare, care au drept scop să-ți fure datele, parolele și numerele cardurilor bancare sau să-ți infecteze dispozitivul cu malware.

Ai grijă la ofertele prea bune ca să fie adevărate și la cardurile cadou acordate gratuit online și citește cu atenție toate mesajele primite care te avertizează cu privire la o activitate suspectă la nivelul conturilor tale. Caută greșeli de ortografie, de gramatic și limbaj neclar. Nu accesa niciodată linkuri sau nu descărca fișiere de la surse necunoscute, mai ales atunci când ești în panică.

Soluțiile de securitate de la Bitdefender oferă module anti-phishing performante care te vor ține pe tine și datele tale în siguranță. Protecția se extinde și la dispozitivele tale Android, cu funcții dedicate precum Scam alert și Chat Protection, care te avertizează atunci când primești un link periculos prin aplicațiile de mesagerie instantanee pe telefonul Android.

Educă persoanele în vârstă din viața ta despre cum să se ferească de înșelătoriile de Crăciun

Și părinții și bunicii noștri sunt expuși riscului de a cădea victime unei înșelătorii de Crăciun. Protejează membrii familiei tale împotriva hackerilor care se pot da drept nepoții lor, furnizori de servicii sau organizații de caritate.

Fă-ți timp pentru a discuta despre înșelătorii prin telefon și sfătuiește-ți membrii de familie în vârstă să nu divulge informații personale, numere de carduri bancare sau alte date confidențiale persoanelor care îi contactează, indiferent de ce pretind acestea.

Ai pe cineva în familie care nu știe cum să-și protejeze prezența digitală, banii și identitatea? Află mai multe despre suitele de securitate complete pentru a te asigura că membrii familiei tale sunt în siguranță de acest Crăciun și ulterior, cu ajutorul unei soluții de protecție anti-malware și ransomware premiate, Premium VPN, Password Manager și protecției împotriva furtului de identitate, în funcție de planul ales.

Îmbunătățește-ți confidențialitatea online și protejează-ți identitatea împotriva fraudelor

Cei care fac fraude profită întotdeauna de practicile cibernetice necorespunzătoare și de partajarea excesivă. Ca regulă generală, nu partaja informații pe platformele de socializare sau prin alte mijloace online. Protejează-ți conturile online cu parole solide și monitorizează activitatea suspectă asociată acestora, care te-ar putea expune riscului de fraudă.

Controlează-ți identitatea digitală și protejează-ți confidențialitatea prin monitorizarea 24/7 a incidentelor de încălcare a securității datelor, care te ajută să descoperi dimensiunea prezenței tale online și să elimini orice riscuri la adresa confidențialității tale.

Din partea echipei Bitdefender: Sărbători fericite, în siguranță!

tags


Autor


Alina BÎZGĂ

Alina is a history buff passionate about cybersecurity and anything sci-fi, advocating Bitdefender technologies and solutions. She spends most of her time between her two feline friends and traveling.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader