1 minut

Cine deține datele din Internet of Things?

Bitdefender

16 Octombrie 2019

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cine deține datele din Internet of Things?

Dispozitivele din categoria IoT (Internet of Things) își utilizează senzorii pentru a colecta o cantitate colosală de date, care trece apoi prin stadii de analiză și procesare înainte de a avea efecte în lumea reală. Adesea, informațiile sunt distribuite și cu terți. Astfel, datele brute introduse sunt transformate în rezultate pline de înțeles pentru producătorii de IoT.

În lumea consumatorilor, detaliile colectate astfel sunt specifice mediului lor, așadar s-ar putea crede că respectivii consumatori dețin informațiile respective. În timp ce acest lucru poate fi adevărat în teorie și multe servicii respectă drepturile de autor, drepturile de proprietate și interesele clientului, acestea oferă, de asemenea, beneficii pentru dreptul de preluare și procesare a datelor.

În schimb, utilizatorul poate beneficia de servicii mai bune, de o experiență personalizată sau de reduceri. Toate aceste aspecte sunt agreate în avans, prin intermediul unui contract privind termenii serviciilor, pe care mulți dintre utilizatori dau clic fără să citească un cuvânt. Cu toate acestea, acest document este, de asemenea, locul unde descoperiți ce se întâmplă cu informațiile colectate din jurul dumneavoastră.

În multe cazuri, detaliile pe care dispozitivele IoT le înregistrează nu ajung direct la distribuitor, ci la un terț care le procesează. De exemplu, dacă televizorul acceptă comenzile vocale, cel mai probabil acestea ajung prima dată la un partener al distribuitorului. Acest aspect este menționat, de obicei, în documentul referitor la termenii serviciilor, însoțit adesea de limitarea condițiilor de răspundere.

Chiar dacă datele ajută la îmbunătățirea serviciului IoT, ceea ce provine din ele nu îi mai aparține utilizatorului. După ce au fost procesate intens și integrate într-un set mai mare, acestea devin muncă derivată pe care producătorul o poate utiliza pentru a optimiza produsele.

În funcție de tipul informațiilor colectate prin intermediul unui dispozitiv din categoria IoT, legislația de protecție a confidențialității și datelor cu caracter personal forțează distribuitorul să le păstreze în siguranță.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader