Centrul Național de Securitate Cibernetică din Regatul Unit a publicat un ghid pentru învățarea la distanță adresat familiilor

Bogdan BOTEZATU

07 Martie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Centrul Național de Securitate Cibernetică din Regatul Unit a publicat un ghid pentru învățarea la distanță adresat familiilor

Centrul Național de Securitate Cibernetică din Regatul Unit a publicat un ghid pentru învățarea la distanță adresat familiilor  Posted On 8th martie 2021  By Bitdefender Team  Sfaturi de securitate

Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) a publicat un ghid adresat familiilor pentru a ajuta părinții și îngrijitorii să asigure o experiență sigură de învățare digitală pentru elevi.

Cu toate că educația de la distanță oferă posibilitatea de învățare continuă, în afara sălilor de clasă, părinții trebuie să cunoască problemele și riscurile care pot apărea ca urmare a utilizării tot mai dese a instrumentelor digitale și a dispozitivelor la mâna a doua oferite de districtele școlare.

Cel mai nou ghid abordează teme precum utilizarea dispozitivelor la mâna a doua, instrumentele pentru conferințele video și securitatea conturilor online.

Selectează revenirea la setările din fabrică pentru dispozitivele la mâna a doua

Părinții ar trebui să selecteze revenirea la setările din fabrică în cazul echipamentelor inteligente la mâna a doua oferite de școli, inclusiv în cazul smartphone-urilor și tabletelor. Prin resetarea dispozitivului, utilizatorul se asigură că toate informațiile care aparțin fostului utilizator sunt șterse. Printre aceste informații se numără parolele, istoricul de navigare, fotografiile, documentele și parolele Wi-Fi.

„Dacă ați primit un dispozitiv la mâna a doua de la școala unde învață copilul dumneavoastră, atunci dispozitivul respectiv ar trebui să fie gata de utilizare imediat, fără a fi nevoie să fie resetat, însă, dacă aveți vreo îngrijorare sau dacă aveți nevoie de ajutor, contactați unitatea de învățământ”, a declarat NCSC. „Dacă utilizați deja un dispozitiv la mâna a doua, dar nu ați selectat încă revenirea la setările din fabrică, nu vă faceți griji. Vă recomandăm să realizați copii de siguranță pentru informațiile importante cât de curând cu putință și apoi să resetați dispozitivul.”

Asigură-te că sistemele de operare și aplicațiile sunt actualizate

Indiferent ce dispozitiv utilizează copilul tău pentru a participa la orele online, asigură-te că sistemele de operare și aplicațiile sunt mereu actualizate cu cele mai recente patch-uri care pot remedia problemele de securitate. Astfel, poți contribui la protecția împotriva atacurilor cu malware sau accesului neautorizat la dispozitiv.

Activează autentificarea în doi pași

Adăugarea autentificării în doi pași la contul de e-learning al copilului tău poate de asemenea să consolideze securitatea. În cazul în care parolele conturilor sunt expuse, atacatorii nu vor putea să le acceseze conturile și informațiile cu caracter personal.

Utilizează în siguranță instrumentele pentru conferințele video

Conferințele video reprezintă o componentă cheie a învățării de la distanță utilizată de cadrele didactice în timpul orelor online. Chiar dacă tu și copilul tău știți deja să utilizați aceste instrumente, asigură-te întotdeauna că descarci programe software pentru conferințe video doar de pe site-uri web oficiale. Nu publica niciodată datele de autentificare pentru orele online pe rețele de socializare sau pe alte platforme pentru a evita orice eventuale probleme create de persoane neautorizate sau de atacatori.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader