Bitdefender Scamio: serviciul gratuit de detecție și prevenire a scam-urilor

Bitdefender

14 Martie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Bitdefender Scamio: serviciul gratuit de detecție și prevenire a scam-urilor

Întâlnim fraude la fiecare pas și milioane de utilizatori cad în plasa infractorilor în fiecare an. Pe lângă faptul că generează pierderi de miliarde de dolari, fraudele online amenință confidențialitatea, identitatea și bunăstarea generală a utilizatorilor.

Infractorii online își perfecționează constant metodele de a convinge utilizatorii să-și divulge informațiile personale și datele de autentificare sau chiar să le dea bani. Sunt flexibili și se adaptează rapid la cele mai recente tendințe, folosesc multiple scheme de inginerie socială și progresele tehnologice (inclusiv inteligența artificială) pentru a manipula și înșela victimele.

Fraudele online sunt greu de detectat, dar nu și pentru Scamio

Infractorii online se pricep să facă marketing și să profite de evenimentele noi sau recurente pentru a înșela utilizatorii neatenți, furându-le banii câștigați din greu.

Aici intervine Scamio, detectorul nostru de fraude bazat pe AI, și tehnologiile avansate de prevenție și detecție a amenințărilor de la Bitdefender, proiectate pentru a te ajuta să verifici rapid legitimitatea linkurilor, a codurilor QR, mesajelor și altor scheme de fraudă care ajung la tine prin intermediul aplicațiilor de e-mail, mesaje text sau mesagerie instant.

Pe scurt, Bitdefender Scamio este un chatbot care detectează fraudele și îți oferă o metodă ușoară de a identifica și preveni fraudele online înainte ca acestea să-ți facă vreun rău ție sau familiei tale sau să-ți afecteze contul bancar.

„Adoptarea rapidă a inteligenței artificiale la o scară din ce în ce mai mare în rândul infractorilor cibernetici cu scopul a fura banii și informațiile personale ale utilizatorilor și de a se infiltra în viețile lor digitale a schimbat complet jocul”, afirmă Ciprian Istrate, Senior Vice President of Operations, Consumer Solutions Group, Bitdefender. „Fraudele online care erau odată ușor de identificat, au început să fie din ce în ce mai greu de detectat cu ochiul liber. Scamio echilibrează raportul de forțe, oferind date fiabile despre probabilitatea unei activități periculoase pornind de la conținutul și contextul unui mesaj. Este ca și cum ai avea un asistent personal cu care poți vorbi oricând și pe care te poți baza pentru a te ajuta să-ți protejezi viața digitală.”

Tot ce trebuie să faci este să-l întrebi pe Scamio dacă un link pe care l-ai primit este suspect sau să-i descrii un scenariu pentru a primi un verdict.

Câteva dintre principale avantaje oferite de Scamio:

  • Nu necesită instalare: ai acces la Scamio de pe orice dispozitiv sau sistem de operare prin browserul web sau Facebook Messenger
  • Este complet gratuit: Scamio nu necesită descărcarea vreunei aplicații și nici acces prealabil la vreun produs Bitdefender
  • Interfață intuitivă și caracteristici foarte ușor de folosit
  • Multiple interacțiuni posibile: poți trimite un link sau o captură de ecran sau poți scana un cod QR
  • Răspuns rapid: Scamio răspunde în doar câteva secunde dacă linkul sau mesajul încărcat de tine este o tentativă de fraudă.
  • Recomandări utile: Scamio îți oferă recomandări de acțiuni ulterioare pe care le poți întreprinde pentru a te proteja împotriva tipului de fraudă detectat și a viitoarelor tentative de fraudă
  • O metodă convenabilă și simplă de identificare a fraudelor: Nu trebuie să ieși din aplicația de mesagerie sau să apelezi vreun număr de telefon. Ai la dispoziție propriul tău asistent personal pe care te poți baza 24/7 pentru a te ajuta să-ți protejezi viața digitală.
  • Rămâi la curent cu cele mai recente fraude: Conștientizarea este esențială pentru protecția ta și a familiei tale împotriva fraudelor online. Cu Scamio, ai la dispoziție o bază de date actualizată constant cu cele mai recente fraude și tehnici folosite de infractorii online.

Note: este necesar un cont Bitdefender Central pentru a interacționa cu Scamio.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader