Bitdefender Mobile Security pentru Android adaugă funcția Chat Protection

Bitdefender

09 Noiembrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Bitdefender Mobile Security pentru Android adaugă funcția Chat Protection

Bitdefender Mobile Security a primit o actualizare semnificativă cu funcția Chat Protection, care combate amenințările de pe WhatsApp, Facebook Messenger, Discord și Telegram, pe lângă protecția pentru SMS-uri și notificări oferită de Scam Alert.

Atacurile numeroase din ultimii ani s-au răspândit prin vectori improbabili, cum ar fi SMS-urile. În ciuda prevalenței aplicațiilor de mesagerie instantanee în comunicarea de zi cu zi, SMS-urile rămân un canal de comunicare important, în special pentru companii și instituții. Hackerii care își însușesc identitățile companiilor folosesc SMS-uri pentru a convinge potențialele victime să deschidă linkuri periculoase.

Campania FluBot care a afectat utilizatorii din întreaga lume ne arată cât de mari pot fi daunele pe care infractorii le pot provoca trimițând linkuri prin SMS. Funcția Scam Alert din soluția de securitate Bitdefender îi protejează pe utilizatori de linkurile periculoase care ajung la ei prin mesaje SMS sau notificări, iar Chat Protection îmbunătățește securitatea monitorizând aplicațiile de mesagerie instantanee.

Și cele mai utilizate aplicații de chat au nevoie de protecție

Malware-ul se răspândește la alte dispozitive foarte simplu. Dispozitivele infectate cu anumite tipuri de malware pot participa la campaniile hackerilor trimițând automat mesaje altor persoane.

Bitdefender a adăugat protecția pentru WhatsApp, Messenger, Discord și Telegram la Chat Protection, ceea ce înseamnă că orice link periculos trimis (sau primit) prin aceste aplicații declanșează imediat un avertisment din partea soluției de securitate. Utilizatorii sunt sfătuiți să nu redirecționeze mesajul și să-l șteargă imediat, prevenind pagubele financiare și de date.

Aplicațiile incluse acum în Chat Protection sunt printre cele mai utilizate din lume, ceea ce înseamnă că sunt ținte principale pentru infractorii care doresc să-și răspândească atacurile la cât mai mulți oameni.

Din păcate, erorile umane și neatenția sunt, la rândul lor, vectori principali de infectare. Oamenii trimit fără să știe linkuri periculoase către prieteni sau familie, fie automat dintr-un cont online compromis, fie din greșeală.

În plus, aceste aplicații de mesagerie instantanee sunt făcute pentru a găzdui grupuri mari de oameni cu un interes comun, motiv pentru care sunt cu atât mai atractive pentru escroci. Dacă un singur dispozitiv este compromis și trimite mesaje către o conversație de grup, este mult mai probabil ca oamenii să acceseze linkul, deoarece vine de la cineva cunoscut.

Ținând cont de aceste lucruri și de faptul că hackerii au început deja să trimită linkuri periculoase prin aplicații de mesagerie instantanee, necesitatea funcției Chat Protection devine clară.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader