4 rezoluții privind securitatea cibernetică în 2024

Bitdefender

18 Ianuarie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
4 rezoluții privind securitatea cibernetică în 2024

Luna ianuarie reprezintă o oportunitate excelentă pentru a ne gândi la propriile obiective și a pune pe primul loc bunăstarea noastră, și nu doar cea fizică.

Lumea, așa cum o știm, se învârte în jurul a tot ce este digital și nu există scurtături când vine vorba de crearea unor rutine și obiceiuri noi, care să ne protejeze confidențialitatea și să ne asigure securitatea împotriva celor mai recente amenințări cibernetice și a hackerilor care caută să păcălească internauții neștiutori pentru a le fura banii.

Evoluțiile tehnologice își pun amprenta în peisajul securității cibernetice, iar utilizatorii trebuie să-și reevalueze practicile online și să stabilească obiective ușor de atins în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea lor, care nu doar îi protejează împotriva unor efecte negative, ci îi și pot ajuta să-și păstreze reziliența în fața amenințărilor.

Este extrem de important ca în noul an să te asiguri că pui în aplicare cele mai bune practici de securitate cibernetică. Noi suntem aici să te ajutăm să faci alegeri practice și realiste, care să te ajute să fii în siguranță în mediul digital.

Pentru ca 2024 să fie un an reușit în ceea ce privește securitatea ta cibernetică, adoptă următoarele cinci practici:

1. Utilizează o soluție de securitate completă, care să-ți protejeze dispozitivele

Software-urile periculoase, site-urile web frauduloase și tentativele de phishing sunt doar câteva dintre amenințările la care sunt expuși utilizatorii în fiecare zi.

O soluție de securitate completă este esențială pentru a-ți proteja dispozitivele împotriva troienilor care fură date de autentificare, a ransomware-ului și a altor amenințări de pe internet sau împotriva software-urilor periculoase care îți pot ieși în cale fără să-ți dai seama când navighezi online.

Soluțiile de securitate Bitdefender țin pasul cu amenințările noi și existente, iar specialiștii noștri în securitate cibernetică lucrează non-stop pentru a dezvolta tehnologii de ultimă oră care să te protejeze împotriva celor mai persistente amenințări. Soluțiile noastre premiate oferă o protecție pe niveluri multiple și caracteristici inovatoare precum protecția datelor în timp real, prevenția amenințărilor din rețea și filtre anti-phishing și anti-fraudă pentru a bloca atacurile periculoase și care promovează fraude.

Nu uita: odată ce ai instalat programul, acesta trebuie actualizat permanent.

2. Propune-ți să creezi parole puternice și unice

Aplicarea bunelor practici în ceea ce privește parolele poate fi cea mai dificilă promisiune de păstrat pentru orice internaut, asta dacă nu alegi un software specializat care să facă acest lucru. Reciclarea parolelor sau utilizarea parolelor slabe cresc semnificativ riscul de atacuri care preiau controlul asupra conturilor tale și de activități frauduloase. Tratează cu prioritate securitatea parolelor tale pentru a evita să fii victima unor atacuri de tip password spraying și credential-stuffing de succes.

Pentru a-ți duce la îndeplinire rezoluția privind parolele, optează pentru un program de gestionare a parolelor de încredere care creează automat și aplică cele mai bune practici privind parolele și îți monitorizează datele de autentificare pentru serviciile pe care le utilizezi. Soluția noastră Password Manager, cu o varietate de caracteristici, este disponibilă pe Windows, Mac, Android și iOS și te ajută să îți gestionezi cu ușurință și să îți păstrezi parolele în siguranță pe toate dispozitivele tale, utilizând cele mai puternice protocoale de securitate a datelor. Poți crea și îți poți recupera cu ușurință parolele, iar opțiunile de completare automată îți îmbunătățesc experiența de cumpărături online și te protejează împotriva tentativelor de phishing.

3. Utilizează instrumente dedicate pentru a fi cu un pas înaintea înșelăciunilor și escrocilor care vor să îți fure banii

Internetul le dă escrocilor posibilitatea de a-i păcăli pe utilizatori să-și dezvăluie informațiile personale și să le dea bani. De la atacurile tradiționale de phishing la scheme care folosesc inteligența artificială, hackerii continuă să-și îmbunătățească metodele de transmitere și mesajele pentru a-și maximiza profiturile și raza de acțiune.

Deși, pentru a fi în siguranță, trebui să procedăm cu atenție și să urmăm o serie de strategii de securitate de bază, utilizatorilor le este dificil să fie cu un pas înaintea tehnicilor de fraudare, din cauza evoluțiilor tehnologice.

Pentru a evita înșelăciunile, este important să avem abilitatea de a identifica conținutul fals din mediul online, iar utilizatorii au acum capacitatea de a depista corespondența falsă cu ajutorul unui detector de fraude de generație următoare, care folosește inteligența artificială și tehnologiile Bitdefender. Indiferent că te preocupă legitimitatea unui e-mail, a unui cod QR sau a unor mesaje primite pe rețelele de socializare, Bitdefender Scamio îți poate da verdictul în câteva secunde.

Scamio poate fi utilizat gratuit și poate fi accesat de pe orice dispozitiv sau sistem de operare prin intermediul Facebook Messenger sau browserului web utilizat.

4. Utilizează un VPN pentru o confidențialitate sporită

Pe măsură ce utilizatorii sunt tot mai preocupați de confidențialitate în era digitală actuală, un VPN devine un instrument puternic pentru a-ți consolida securitatea și confidențialitatea online. Un VPN criptează traficul și îl direcționează printr-un server privat care îți protejează datele personale și de navigare împotriva celor care te pot supraveghea online, care pot fi furnizorii de servicii de internet, agenții guvernamentale și hackeri.

Un VPN de încredere îți poate duce securitatea și confidențialitatea la nivelul următor, indiferent dacă ești acasă sau în deplasare, permițându-ți să navighezi anonim, să efectuezi tranzacții bancare și chiar să previi crearea de profiluri online cu ajutorul tehnologiilor ad-blocker și anti-tracker.

Bitdefender VPN îți poate proteja confidențialitatea și îți poate îmbunătăți experiența de navigare online ascunzându-ți adresa IP și împiedicându-i pe cei care vor te spioneze online să-ți vadă informațiile personale atunci când te conectezi la rețele nesigure.  Aplicăm o politică strictă de „zero jurnale de trafic” și îți asigurăm anonimitatea de care ai nevoie, la viteze incredibile, pe toate dispozitivele pe care le utilizezi.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader