Ziua Siguranței pe Internet: împreună putem face din 2024 un an bun pentru siguranța în mediul online

Bitdefender

06 Februarie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ziua Siguranței pe Internet: împreună putem face din 2024 un an bun pentru siguranța în mediul online

Prima zi de marți a lunii februarie 2024 marchează cea de-a 22-a aniversare pentru Ziua Siguranței pe Internet, un eveniment foarte așteptat care a început ca o inițiativă a proiectului EU SafeBorders în 2004.

Activitățile noastre online ne expun pe noi și pe copiii noștri la o gamă de amenințări cibernetice, inclusiv breșe de securitate a datelor, escrocherii și furt de identitate. Aceste amenințări continuă să evolueze și să facă tot mai multe victime în fiecare an, făcând din Ziua Siguranței pe Internet un eveniment marcant, menit să crească conștientizarea cu privire la riscurile digitale și să ajute utilizatorii să înceapă o nouă serie de bune practici online.

"Împreună pentru un internet mai bun" este sloganul celebrării Zilei Siguranței pe Internet din acest an, care încurajează copiii, părinții, profesorii și pe toți ceilalți să se grupeze și să discute despre preocupările lor online și să contribuie la crearea unui mediu digital mai sigur.

Iată o scurtă listă de sfaturi de la specialiștii Bitdefender care vă pot ajuta pe voi și pe membrii familiei (cei mici și cei mari) să vă protejați atât împotriva amenințărilor online noi apărute, dar și împotriva celor deja existente:

  • Protejați informațiile personale: Educați copiii, bunicii și tinerii cu privire la importanța păstrării informațiilor personale private. Amintiți-le să nu distribuie informațiile lor de contact, adresa de acasă și alte date sensibile.
  • Mențineți o amprentă digitală curată: Adulții și copiii deopotrivă ar trebui să își reducă la minim amprenta digitală pentru a maximiza confidențialitatea și pentru a asigura o reputație online bună.
  • Folosiți parole unice pentru fiecare cont și utilizați autentificarea în doi pași: Asigurați-vă că întreaga familie înțelege importanța securizării conturilor online și a identităților digitale cu parole puternice și unice pentru a evita preluările de conturi și hack-uri.
  • Protejați-vă împotriva atcurilor de phishing: Atacurile de phishing vin în multe forme. Amintiți-vă să nu accesați niciodată linkuri sau să deschideți fișierele primite în e-mailuri, mesaje text sau mesaje pe rețelele sociale nesolicitate, sau să furnizați informații sensibile prin apeluri telefonice nedorite. Cunoașteți deja semnele de avertizare, inclusiv urgența, solicitările de informații sensibile și utilizarea unui limbaj îngrijorător.
  • Fiți la curent cu cele mai recente atacuri cibernetice: Atacatorii cibernetici folosesc tehnologia pentru a maximiza răspândirea escrocheriilor. Învațați cum să faceți diferența între videoclipurile legitime și cele false pentru a vă proteja datele și banii.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader