Verifică setările de confidențialitate: descoperă ce știe TikTok despre tine și află cum să limitezi informațiile pe care le colectează

Bitdefender

16 Aprilie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Verifică setările de confidențialitate: descoperă ce știe TikTok despre tine și află cum să limitezi informațiile pe care le colectează

Chiar și atunci când nu postezi nimic, când utilizezi aplicații gratuite este ca și când ți-ai tranzacționa propriile informații, dezvăluind altor persoane detalii despre tine. Ca în cazul oricărei alte platforme, nu există nicio cale prin care poți împiedica TikTok să afle informații despre tine decât dacă ștergi aplicația. Însă poți reduce semnificativ volumul de date pe care le colectează.

Începe prin a te rezuma la un profil discret pe TikTok, în special dacă ești tipul de observator silențios, și nu creator de conținut. Poți lua câteva măsuri pentru a-ți spori confidențialitatea, cum ar fi să eviți să-ți folosești numele complet în profil, să te abții de la a-ți furniza numărul de telefon sau adresa de e-mail pe care o folosești de obicei și să-ți setezi contul în modul Private, ceea ce-ți va permite să stabilești cine te poate urmări.

Dacă ai omis inițial configurarea setărilor, nu este prea târziu. Începe prin a verifica ce informații a colectat TikTok despre tine. Apoi, urmează pașii recomandați pentru a-ți consolida măsurile de confidențialitate.

Descoperă ce informații cunoaște TikTok despre tine până în acest moment

Pentru a accesa toate datele pe care le-a colectat această aplicație despre tine, urmează pașii de mai jos:

  1. Accesează profilul tău.
  2. Fă clic pe cele trei linii din colțul din dreapta sus.
  3. Navighează la Settings and Privacy (Setări și confidențialitate).
  4. Selectează Account (Cont).
  5. Alege Download Your Data (Descarcă datele tale).

Vei primi informații despre profilul și activitatea ta și setările aplicației în formatul ales de tine. Nu uita că procesarea solicitării tale poate dura câteva zile. Odată ce fișierul tău este gata, vei avea la dispoziție maxim 4 zile pentru a-l descărca.

Cum să limitezi informațiile pe care le colectează TikTok despre tine în viitor

Pasul următor pe care îl poți face pentru a-ți proteja confidențialitatea este să limitezi informațiile pe care le furnizezi în viitor. Pentru asta, iată trei pași simpli pe care îi poți urma:

Nu mai partaja contactele tale. Evită să-ți partajezi contactele din telefon sau să asociezi TikTok cu contul tău de Facebook. Aceste informații pot dezvălui detalii despre tine și cei ale căror date sunt salvate în dispozitivul tău. Dacă poți, găsește prietenii prin funcția de căutare în loc să-i oferi platformei TikTok acces la întreaga listă de prieteni.

Pentru a-ți revizui setările actuale, deschide aplicația, fă clic pe profilul tău, apoi accesează cele trei linii din colțul din dreapta sus. Navighează la Settings and Privacy (Setări și confidențialitate) → Privacy (Confidențialitate) → Sync Contacts and Facebook Friends (Sincronizare contacte și prieteni pe Facebook). Dacă ți-ai sincronizat deja contactele, dezactivează această opțiune pentru a opri accesul.

Limitează personalizarea anunțurilor publicitare. Deși acest lucru nu va împiedica TikTok să-ți afișeze reclame direcționate, poate limita informațiile utilizate în acest scop.

Accesează Settings and Privacy (Setări și confidențialitate) → Privacy (Confidențialitate) → Ads Personalization (Personalizare publicitate) și asigură-te că butonul „Use of Off-TikTok Activity for Ad Targeting” (Utilizare activitate în afara TikTok pentru direcționarea reclamelor) este dezactivat și are culoarea gri.

Limitează modul în care te pot găsi oamenii. Dacă preferi să nu fii descoperit de cunoștințe din lumea reală pe TikTok, accesează Settings and Privacy (Setări și confidențialitate) → Privacy (Confidențialitate) → Suggest Your Account to Others (Sugerează contul tău altor persoane). Asigură-te că toate cele patru butoane sunt dezactivate și de culoare gri, nu verde. Acest lucru împiedică persoanele pe care le cunoști să îți fie sugerate ca urmăritori. Reține că aplicația încă îți poate recomanda utilizatori în funcție de informațiile partajate de ceilalți.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader