Tucanul Doi pași explică de ce este important să faci doi pași pentru a te autentifica

Bitdefender

19 Octombrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Tucanul Doi pași explică de ce este important să faci doi pași pentru a te autentifica

Luna internațională a securității cibernetice este aici și, cu această ocazie, lansăm o campanie interesantă pentru toți cei care ne urmăresc. În această serie din patru părți, am apelat la ajutorul a patru personaje pricepute într-ale tehnologiei, dornice să ne dea câteva sfaturi importante de securitate în timp ce navigăm pe internet. Săptămâna aceasta, îi urăm un călduros „bun venit” Tucanului Doi pași.

Utilizatorii de internet au în medie opt conturi pe diferite platforme online, potrivit unui sondaj realizat de Bitdefender. Cele mai utilizate platforme sunt Facebook, WhatsApp, Gmail, YouTube, Instagram, TikTok și Snapchat.

Cu toate acestea, nu toată lumea utilizează toate aceste platforme. De exemplu, Facebook și WhatsApp sunt utilizate în cea mai mare parte de persoanele care au cel puțin 25 de ani. Platforma Gmail este mai populară printre adulții de peste 35 de ani, în timp ce YouTube și Instagram printre cei de până la 34 de ani. Bineînțeles, TikTok și Snapchat sunt utilizate de adulții tineri, care au între 18 și 24 de ani.

Așadar, e loc pentru toată lumea pe cele 8 platforme. La urma urmei, nu orice platformă online este o rețea socială sau un serviciu de streaming video. Avem conturi online și pentru a plăti facturile, pentru a ne programa la medic, pentru a cumpăra bilete de avion, pentru a rezerva o vacanță și așa mai departe.

Deci, platformele online variază foarte mult în ceea ce privește oferta și utilizatorii. Dar toate au un lucru în comun - necesită un nume de utilizator și o parolă pentru autentificare. Cu toate acestea, în ultimii ani, creșterea incidentelor cibernetice a determinat companiile să configureze autentificarea în mai mulți pași pentru site-urile lor web. Fiind cunoscut sub numele de autentificare cu mai mulți factori (MFA) sau autentificare în doi pași (2FA), mecanismul garantează că utilizatorul legitim este cel care se conectează, nu altcineva.

Săptămâna aceasta, Tucanul Doi pași este aici pentru a explica de ce este înțelept să folosești 2FA pentru fiecare cont online.

Pentru că îmi fac veacul în vârful copacilor tropicali, pot cuprinde cu privirea întreaga lume. Acest lucru este util pentru că îmi permite să iau decizii în cunoștință de cauză. Și este important să luăm decizii în cunoștință de cauză. Trebuie să facem asta indiferent de activitatea desfășurată, dar în special când navigăm pe internet.

Dacă o platformă oferă opțiunea de a te autentifica în doi pași - prin SMS, e-mail, o aplicație dedicată de autentificare - asigură-te că utilizezi această opțiune. Mai ales cu când vine vorba de contul bancar.

De ce? Ei bine, este simplu. Dacă parola ta este furată ca urmare a unei breșe de securitate, infractorii nu vor căpăta acces la contul tău dacă ai opțiunea 2FA activată. Asta pentru că nu vor avea acces la codul tău unic de acces. Doar tu vei avea acces la acesta.

Așadar, protejează-ți toate conturile online cu autentificarea în doi pași. Indiferent de platformă, vei găsi de obicei opțiunea 2FA în setările de securitate ale contului. Nu lăsa securitatea să-ți scape din vedere. Așa cum nici eu nu las să-mi scape din vedere pericolele care pândesc de sub ramurile copacilor.

Tucanul Doi pași are dreptate. Autentificarea în doi pași este importantă și aproape fiecare site web oferă acest tip de autentificare în prezent. De fapt, se vehiculează că Google va face autentificarea 2FA implicită pentru 150 de milioane de utilizatori și va oferi 10.000 de chei de securitate utilizatorilor cu „ risc ridicat” - lucru care subliniază importanța autentificării în mai mulți pași în prezent.

Îi mulțumim Tucanului Doi pași pentru că le-a transmis cititorilor noștri aceste vorbe înțelepte. Dacă vă place de el la fel de mult ca și nouă, accesați pagina de Instagram a Bitdefender și utilizați butonul de efecte pentru a ștampila virtual acest păsăroi tropical pe tricoul vostru.

Dar nu pleca încă!

Cu ocazia #CyberSecurityAwarenessMonth, am extins perioada de evaluare gratuită pentru Bitdefender Total Security de la 30 de zile la 90. Descarcă pachetul și încearcă cea mai bună protecție din industrie pentru dispozitivele tale Windows, Mac, Android și iOS timp de trei luni, complet gratuit!

Rămâi în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader