The Safety Formula: Episodul 5 - Răspuns rapid în situații critice

Bitdefender

20 Noiembrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
The Safety Formula: Episodul 5 - Răspuns rapid în situații critice

De la începutul acestui sezon competițional din Formula 1, logoul Bitdefender apare pe căștile piloților, dar și pe dispozitivul halo de pe monopostul Ferrari SF-23, două dintre elementele critice care protejează piloții.

În mini seria The Safety Formula, explorăm legăturile dintre tehnologiile de ultimă oră din Formula 1 și inovațiile în continuă dezvoltare din securitate cibernetică. În Episodul 5: Răspunsul rapid în situații critice, vom explora asemănările dintre mașina de siguranță (Safety Car) din Formula 1 și Global Protective Network din securitatea cibernetică și cum se răspunde în situații critice.

Siguranța este pe primul loc
Prima mașină de siguranță din Formula 1 a apărut acum 50 de ani, în timpul Marelui Premiu al Canadei din 1973. Cu toate acestea, abia în 1993 aceasta a fost obligatorie pentru toate weekend-urile de cursă. Această mașină de siguranță, ce dictează ritmul monoposturilor în situații critice, rămâne o parte esențială a lumii Formulei 1 până astăzi.

Principalul scop al unui Safety Car este să se asigure că oferă siguranță piloților, dar și comisarilor de traseu de pe circuit. Apare atunci când sunt accidente, resturi de monopost pe circuit sau condiții meteo adverse. Mașina de siguranță primește acordul Directorului de Cursă să intre pe circuit și neutralizează cursa la o viteză sigură.

Astfel, prezența unui Safety Car încetinește monoposturile și oferă timp comisarilor de pe circuit să curețe suprafața, să mute în afara pistei o mașină ce a fost implicată într-un accident sau să elimine orice pericole. Cu ajutorul mașinii de siguranță se reduc riscurile unor incidente adiacente și putem avea un mediu sportiv mai sigur.

Răspunsul rapid și reducerea riscului

La fel cum mașina de siguranță din Formula 1 se asigură că piloții și personalul de pe circuit sunt în siguranță, în lumea securității cibernetice există Global Protective Network (Rețeaua protectoare globală) care are ca scop îmbunătățirea securității și minimizarea riscului pentru utilizatori.

Scopul acestei rețele este să răspundă imediat la amenințările ce apar, să facă un triaj al severității acestora și în urma acestei analize să răspundă rapid, prin coordonarea acțiunilor pentru securizarea rețelelor și a datelor lor.

Dacă în Formula 1 Safety Car-ul este lansat pentru a încetini mașinile după un incident, tehnologiile antivirus acționează ca o linie de apărare paralelă care controlează și reduc impactul unui malware.

Control și coordonare centralizată

În situații riscante, un răspuns coordonat este esențial. Global Protective Network oferă un centru unic de răspuns și coordonare, facilitează informațiile în timp real, distribuția acestora și colaborarea dintre profesioniștii din lumea securității cibernetice în timpul unui atac.

La fel, Safety Car-ul are un rol de intermediar pe circuit. Conduce mașinile într-o manieră controlată și comunică direct cu Centrul de Control din Formula 1, aflat sub coordonarea Federației Internaționale de Automobilism (FIA) pentru a se asigura că răspunsul este potrivit.

Atât mașina de siguranță, cât și Global Protective Network sunt activate în situații cu potențial critic. Fie pe circuitele de curse sau în peisajul digital, munca lor minimizează daunele și îi protejează pe participanți printr-un răspuns rapid și coordonare eficientă.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader