The Safety Formula: Episodul 2 - Avantajul protecției proactive

Bitdefender

14 August 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
The Safety Formula: Episodul 2 - Avantajul protecției proactive

De la începutul acestui sezon competițional din Formula 1, logoul Bitdefender apare pe căștile piloților, dar și pe dispozitivul halo de pe monopostul Ferrari SF-23, două dintre elementele critice care protejează piloții.

În mini seria The Safety Formula, vom explora sinergiile dintre tehnologiile de ultimă oră din Formula 1 și inovațiile în continuă dezvoltare din securitate cibernetică. Citiți Episodul 2, unde analizăm legăturile dintre dispozitivul Halo din Formula 1 și tehnologiile Ransomware Remediation; ambele sunt bariere de protecție care reduc riscul.

Formula 1 - Inovații și Vulnerabilități

În lumea Formulei 1, vulnerabilitățile sunt o parte inerentă a curselor și a progresului acestui sport. Pe măsură ce echipele împing limitele la maximum, mașinile devin mai rapide cu ajutorul noilor tehnologii, a materialelor de ultimă oră, a designului și a ingineriei. Dar mașinile pot ascunde și vulnerabilități.

Încă de la primul Grand Prix oficial de Formula 1, organizat în 1950 la Silverstone în Marea Britanie, mașinile au avut mereu cockpituri deschise, parte a ADN-ului lor istoric. Corpul pilotului se află în interior cockpitului, dar capul său (chiar dacă e acoperit de cască)  rămâne în exterior. Astfel, capul este una dintre părțile cele mai vulnerabile ale unui pilot, susceptibil la pericolele externe: de la coliziuni cu alte monoposturi până la riscul de a fi lovit de resturile unor alte accidente sau părți din alte mașini.

Securitate Cibernetică - Riscurile aduse de Ransomware

Vulnerabilitățile sunt inerente și în ecosistemul securității cibernetice. Ritmul alert al dezvoltărilor tehnologice lasă loc de goluri pe care noi tehnici de atac și noi familii de malware le pot exploata.

Una dintre aceste vulnerabilități vine dinspre ransomware, un tip de software periculos care criptează fișierele și șantajează victimele cerându-le răscumpărare financiară.

Mailul este una dintre cele mai folosite platforme pentru a lansa un atac cu ransomware. De obicei, victimele sunt păcălite să dea click pe linkuri sau să descarce fișiere infectate cu ransomware. Oamenii se pun astfel în situația fără întoarcere de a trebui să plătească hackerii pentru a-și recăpăta accesul la fișiere importante (fotografii, videoclipuri, documente personale).

Cum protejezi ceea ce este vulnerabil

Vulnerabilități există și în Formula 1, și în securitate cibernetică. Să nu mai concurezi sau să nu mai deschizi vreodată un mail ar fi măsuri contraproductive și nerealiste. În schimb, cheia succesului stă în valorificarea tehnologiei pentru a adresa vulnerabilitățile și pentru a îmbunătăți protecția.

Halo-ul din Formula 1

În Formula 1, specialiștii au căutat în permanență să îmbunătățească siguranța piloților. Dispozitivul de protecție a capului numit Halo este una dintre cele mai de succes povești din istorie. De la introducerea sa oficială în 2018, Halo-ul a salvat numeroase vieți.

Halo-ul este un dispozitiv fabricat din titaniu de forma Furculei (n.r. - os bifurcat întâlnit la păsări) care se montează deasupra cockpitului în care stă pilotul. Dispozitivul este capabil să reziste la greutatea unui autobuz supraetajat din Londra. Astfel, Halo-ul protejează capul pilotului de bucăți mari de rămășițe care zboară cu viteze amețitoare din alte mașini sau de pe circuit, dar și în cazul în care monoposturile sunt implicate într-un accident prin care unul dintre ele este aruncat deasupra celuilalt.

Ransomware Remediation

Așa cum Halo-ul din Formula 1 protejează capul vulnerabil al pilotului, Ransomware Remediation de la Bitdefender fortifică vulnerabilitățile în universul digital.

Remediere Ransomware este recunoscut ca o poveste de succes semnificativă în securitatea cibernetică. Acest feature blochează atacurile ransomware și previne accesul neautorizat la date importante. De asemenea, recuperează și restabilește conținutul fișierelor criptate fără nevoia ca utilizatorii să plătească recompensa.

Reducerea riscului și evoluția amenințărilor

În timp ce Halo-ul protejează fizic piloții în lumea ultra rapidă a Formulei 1, protecția față de ransomware funcționează ca un scut digital ce protejează afacerile și utilizatorii simpli de impactul atacurilor cibernetice.

Încă de la introducerea Halo-ului în Formula 1, echipele au lucrat constant pentru a-i îmbunătăți designul, asigurându-se în același timp că acesta nu influențează comportamentul motorului sau al aripii din spate.

Așa cum în Formula 1 lucrurile nu stau niciodată pe loc, Bitdefender îmbunătățește în mod constant funcția Ransomware Remediation pentru a adresa cele mai noi riscuri și cele mai sofisticate amenințări cibernetice, pentru a limita și preveni ca infractorii cibernetici să compromită informații sensibile.

În Formula 1 și în securitate cibernetică, conștientizarea vulnerabilităților permite identificarea riscurilor. Echipele pot dezvolta noi tehnologii inovatoare și metodologii pentru a le adresa, deschizând drumul spre măsuri de siguranță din ce în ce mai robuste. Și dispozitivul Halo, și tehnologiile Ransomware Remediation demonstrează importanța siguranței proactive.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader