Tesla concediază un angajat care ar fi sabotat operațiunile de la fabrica din California

Bogdan BOTEZATU

26 Octombrie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Tesla concediază un angajat care ar fi sabotat operațiunile de la fabrica din California

Angajații de la fabrica producătoare de mașini Tesla din Freemont, California au fost informați de oficialii companiei că un fost angajat a „sabotat” operațiunile de la fabrică luna trecută.

Potrivit unei notificări interne obținute de Bloomberg News, un angajat al cărui nume nu a fost dezvăluit a fost surprins în timp ce încerca să își ascundă urmele distrugând un computer al companiei și chiar a învinuit un coleg pentru incident.

„În urmă cu două săptămâni, echipele noastre de IT și InfoSec au stabilit că un angajat a sabotat o parte din fabrică,” a afirmat consilierul juridic al Tesla, Al Prescott, în e-mail-ul companiei. „Acțiunile lor rapide au împiedicat apariția altor daune, iar producția și-a reluat cursul normal câteva ore mai târziu.”

Se pare că angajatul și-a recunoscut vina și a fost concediat. Nu este clar dacă angajatul va suporta consecințe de natură legală pentru acțiunile sale, iar Tesla nu a făcut încă o declarație publică cu privire la incident.

„Avem încredere deplină în angajații noștri și valorificăm contribuția tuturor,” a adăugat Prescott. „Cu toate acestea, oricare ar fi fost motivele personale ale atacatorului, ele reprezintă infracțiuni, încălcări ale codului nostru de conduită și constituie o nedreptate la adresa celorlalți angajați. Vom lua măsuri severe pentru a proteja compania și angajații acesteia.”

În urmă cu două luni, Tesla a evitat un atac asemănător, iar un cetățean rus a fost arestat pentru că a încercat să mituiască un angajat să infiltreze ransomware în sistemele companiei.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader