Setări esențiale pentru a-ți păstra contul LinkedIn în siguranță

Bitdefender

22 Noiembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Setări esențiale pentru a-ți păstra contul LinkedIn în siguranță

Platformele online au multe elemente și caracteristici comune și majoritatea încearcă să răspundă tuturor categoriilor demografice prin ofertele lor. În timp ce rețelele de socializare precum Instagram și Twitter au în principal scop de divertisment, platformele precum LinkedIn au o misiune cu totul diferită. Cu 800 de milioane de membri în peste 200 de țări și teritorii de pe tot globul, este cea mai mare rețea profesională din lume. Ca orice platformă online populară, oferă utilizatorilor o serie de setări și funcții pentru a-și optimiza securitatea și confidențialitatea.

LinkedIn ne permite să ne dezvoltăm carierele cu instrumente inteligente, care ne ajutăm să găsim locuri de muncă, să luăm legătura cu colegi de breaslă, să distribuim conținut specific industriei, să comercializăm produse și servicii și chiar să facem anunțuri. Toate acestea fac ca platforma să fie o țintă perfectă pentru încercările de preluare a conturilor, scraping-ul de date, phishing-ul etc. Urmează acești pași simpli pentru a-ți proteja contul Linkedin de activitățile periculoase.

Accesul la cont

LinkedIn te ajută să îți păstrezi contul în siguranță cu câteva setări simple. Dă clic pe fotografia de profil și selectează Settings & Privacy (Setări și confidențialitate). Apoi, în panoul din stânga, selectează Sign in & security (Intrare în cont și securitate) și utilizează instrumentele afișate acolo pentru a gestiona securitatea contului.

E-mail addresses (Adrese de email)

Adaugă sau elimină adresele de email din contul tău și folosește cea mai de încredere adresă de email ca adresă principală. Acest lucru este important în cazul în care trebuie vreodată să îți resetezi parola.

Phone numbers (Numere de telefon)

Adaugă un număr de telefon de încredere (de preferință, numărul tău principal) în cazul în care ai vreodată probleme la conectare. Poți utiliza acel număr și în scopul resetării parolei și, bineînțeles, pentru autentificarea în mai mulți pași (mai multe despre asta mai jos).

Change password (Modificați parola)

Dacă nu ți-ai schimbat parola de ceva timp, este o idee bună să te ocupi de asta. Acest lucru este recomandat în special dacă ai folosit aceeași parolă pentru un alt cont. Este posibil ca una dintre platformele tale online preferate să fie afectată de o breșă de securitate, iar celelalte conturi care pentru care ai configurat aceleași date de conectare să fie la rândul lor afectate.

Where youre signed in (Unde ați intrat în cont)

Vezi sesiunile tale active LinkedIn și deconectează-te de la cele pe care nu le utilizezi în prezent. Poți obține detalii despre locația și dispozitivele asociate în prezent contului tău LinkedIn, adresa IP, data la care ai accesat ultima dată LinkedIn pe acel dispozitiv etc. Nu lăsa niciodată sesiuni deschise pe dispozitivele pe care le utilizezi rar sau niciodată.

Devices that remember your password (Dispozitive care vă memorează parola)

Asigură-te că revizuiești și controlezi periodic dispozitivele care ți-au memorat parola. La fel ca în cazul pasului de mai sus, elimină toate dispozitivele pe care le utilizezi rar sau niciodată. Lasă doar dispozitivele cele mai utilizate asociate contului tău LinkedIn sau oricărei alte platforme online.

Two-step verification (Verificare în doi pași)

Verificarea în doi pași, probabil cea mai importantă setare de securitate pe care ar trebui să o utilizezi, îți permite să aprobi orice autentificare folosind un dispozitiv secundar, de obicei, telefonul mobil. Poți folosi SMS-uri sau o aplicație de autentificare.

Data privacy (Confidențialitatea datelor)

După cum am menționat mai sus, platformele precum LinkedIn sunt deosebit de predispuse la scraping-ul datelor. Această metodă nu este utilizată doar de advertiseri și de spammeri, ci și de infractorii care doresc să îți preia contul, să alcătuiască profiluri false sau să efectueze atacuri de tip spear-phishing. Analizează datele pe care le-ai furnizat platformei LinkedIn și fă modificări acolo unde este necesar.

Gestionează cine ce poate vedea informații despre tine, cum văd profilul tău persoanele care nu au o conexiune cu tine etc. În plus, poți gestiona modul în care LinkedIn îți folosește datele și modul în care le pot folosi aplicațiile și conturile asociate. Dacă ai îndoieli, descarcă o copie a datelor tale și verifică informațiile pe care LinkedIn le stochează despre tine și despre identitatea ta online.

Rămâi în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader