The Safety Formula: Episodul 1 - Când protecția este primordială

Bitdefender

27 Iunie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
The Safety Formula: Episodul 1 - Când protecția este primordială

De la începutul acestui sezon competițional din Formula 1, logoul Bitdefender apare pe căștile piloților, dar și pe dispozitivul halo de pe monopostul Ferrari SF-23, două dintre elementele critice care protejează piloții.

În mini seria The Safety Formula, vom explora sinergiile dintre tehnologiile de ultimă oră din Formula 1 și inovațiile în continuă dezvoltare din securitate cibernetică. În primul articol, vom detalia legăturile neștiute dintre căștile din Formula 1 și depășirea frontierelor inovației din securitate cibernetică. Pentru că în ambele domenii protecția este primordială.

Înconjurați de o atmosferă incendiară pe circuit și în afara sa, piloții Scuderiei Ferrari, Carlos Sainz și Charles Leclerc, se pregătesc pentru o nouă bătălie intensă la viteze de peste 300 de km/h.

Pe măsură ce se îndreaptă spre cockpitul monopostului lor Ferrari SF-23, simt valul de determinare și concentrare necesar pentru a se pregăti să abordeze fiecare viraj și fiecare linie dreaptă a circuitului.

Dar înainte ca motoarele lor să se trezească la viață și să umple atmosfera, mai e un moment cheie care dă tonul cursei spre victorie pentru piloții Scuderiei: își pun căștile pe cap.

Așa cum acestea sunt indispensabile pentru protecția piloților pe circuit, și lumea securității cibernetice se bazează pe o avangardă care protejează lumile virtuale în care trăim și muncim.

Haideți să intrăm în detalii în acest episod despre căștile performante ale piloților din Formula 1 și lumea securității cibernetice. O istorie a siguranței, tehnologiei și a protecției neînduplecate.

Cum te protejezi împotriva amenințărilor externe

Odată ce cursa pornește, urletul motoarelor reverberează în eter, iar mașinile parcurg virajele, șicanele și liniile drepte ale circuitului. Cu fiecare tur care trece, piloții sunt amenințați de un pericol ascuns, abia vizibil, resturile rămase pe asfalt.

Fie că e vorba de bucăți milimetrice de cauciuc aruncate de către pneurile ce se degradează cu fiecare tur, fragmente de fibră de carbon căzute de pe monoposturi lăsate-n urmă de duelurile intense ale piloților sau chiar pietricele aduse pe trasa ideală de mașinile care au ieșit în decor, tur după tur, 20 de piloți și mașinile lor legendare își poartă bătăliile în timp ce aruncă în aer un adevărat vârtej de resturi aproape invizibile.

Dacă de la distanță par inofensive, viteza amețitoare transformă aceste bucăți în adevărate proiectile ce amenință siguranța piloților. Din acest motiv, căștile sunt armura în care piloții au încredere, protejându-i de pericol și le permit să-și mențină atenția nezdruncinată la cursa pe care o au de parcurs.

Securitatea cibernetică: un strat protector crucial

Pericolele ascunse există și în lumea digitală. Amenințările aduse de malware, încercări de phishing sau hacking pun în pericol utilizatorii. Și așa cum căștile protejează piloții de pericolele fizice aduse de resturile de pe circuit, securitatea cibernetică e o barieră crucială de protecție, pentru că blochează încercările de phishing și deviază codurile periculoase pentru a proteja informațiile sensibile și pentru a se asigura că datele rămân în siguranță.

Fie că suntem pe un circuit de curse sau online, nevoia de a ne proteja de amenințările externe demonstrează importanța protecției proactive. Poate fi vorba de casca unui pilot de Formula 1 sau de tehnologie de cybersecurity pentru o organizație. Un lucru e sigur - protecția potrivită este primordială.

Încrederea de a depăși limitele

De-a lungul anilor, căștile din Formula 1 au devenit creații sofisticate de inginerie. Fiecare avans tehnic nu numai că îmbunătățește siguranța, dar le oferă piloților o încredere suplimentară.

Aceasta e vitală pentru că le permite gladiatorilor de pe circuit să-și depășească limitele fără frică în orice cursă și să extragă performanța maximă din monoposturile lor.

Securitatea cibernetică: un simț suplimentar al siguranței

Securitatea cibernetică oferă un simț al siguranței care poate fi comparat cu confortul pe care-l simt piloții atunci când căștile le sunt pe cap și sunt legate în siguranță de dispozitivul HANS. Tehnologiile de securitate cibernetică ale Bitdefender, precum evaluarea vulnerabilităților și tehnicile de criptare, formează prima linie a defensivei împotriva infractorilor cibernetici și acționează pentru liniștea utilizatorilor.

Inovațiile continue din securitatea cibernetică sunt similare cu evoluția constantă a căștilor din Formula 1 și asigură că măsurile de siguranță sunt cu un pas în fața ecosistemului de amenințări în continuă evoluție. Precum un pilot de Formula 1, utilizatorii și organizatorii se simt în siguranță online și au încredere că obiectivele lor pot fi atinse fără să facă niciun pas în spate.

De fiecare dată când piloții Scuderia Ferrari, Carlos Sainz și Charles Leclerc, își montează căștile înainte de cursă, ne amintim de modurile în care lumea sporturilor cu motor și securitatea cibernetică sunt convergente: dăruirea pentru protejarea lucrurilor valoroase și încrederea dată tehnologiei de ultimă oră care poate proteja împotriva amenințărilor externe și care oferă încredere de nestrămutat. Cu protecția potrivită, fie că suntem pe circuit sau în lumea digitală, avem încredere că putem să ne depășim limitele și să ne îndeplinim țelurile.

Știați că?

  • Căștile au devenit obligatorii pentru piloții de Formula 1 în 1952.
  • Logoul Bitdefender este afișat pe fiecare latură a căștii piloților.
  • Piloții utilizează o cască completă din fibră de carbon ce încorporează un sistem numit Head and Neck Support (HANS).
  • Dispozitivele HANS au fost introduse în F1 în 2003.
  • Căștile de Formula 1 trebuie să treacă o serie de teste, inclusiv unul prin care trebuie să absoarbă un impact al unei greutăți de 10 kilograme aruncată peste acestea de la o înălțime de 5,1 metri.
  • Căștile trebuie să treacă peste un text de inflamabilitate. Căștile sunt expuse la temperaturi maxime de 790 de grade Celsius și trebuie să se poată stinge singure odată ce flacăra este eliminată.
  • La fiecare cursă, piloții își personalizează căștile pentru a se evidenția pe circuit și pentru a-și exprima personalitatea și creativitatea.
  • Micile bucăți de cauciuc ce se acumulează pe marginea trasei ideale de pe circuite sunt cunoscute drept “Marbles” (n.r. - bile de cristal)

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader